-
1 дн
Приготування
-
1
порція
Якщо у вас багато зелених помідорів на кущах, приготуйте смачне варення. Воно до смаку нагадує ківі, а за консистенцією – мармелад і буде оригінальним десертом до зимового столу.
Щоб варення вийшло особливо смачним, вибирайте для приготування щільні зелені помідори без пошкоджень — вони краще зберігають форму при варінні. Для яскравішого смаку можна додати трохи лимонної цедри або ваніліну, а щоб зберегти гарний колір, варення краще готувати в кілька підходів, чергуючи закипання й охолодження.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
1 стак
-
1,5 кг
-
1,3 кг
-
1 щепотка
Етапи приготування
-
Вимийте помідори, наріжте на частини, тонкими часточками. Складіть їх у ємність, у якій будете варити варення.
-
Окремо зробіть сироп за класичним рецептом, змішавши цукор з невеликою кількістю води та довівши до кипіння.
-
Коли цукор повністю розчинитись, залийте отриманим сиропом помідори. Додайте лимонну кислоту і проваріть варення на повільному вогні.
-
Доведіть до кипіння та вимкніть. Дайте охолонути. Повторіть цю процедуру двічі.
-
Після цього проваріть варення до м’якості помідорів і зніміть з вогню.
-
Коли варення загусне, його можна закочувати в чисті баночки.
Як і з чим подавати
Подавайте варення із зелених помідорів як десерт, намазуючи на шматочки тостів. Також це варення чудово підійде як добавка до млинців та оладок.
Смачного!