Рулет з волоськими горіхами

Автор
5
  • 1 г 15 хв

    Приготування

  • 5

    порцій

  • 509 Ккал

    / 100 гр

Пісочне тісто на основі сметани чудово гармонує з будь-якими горіхами. Цю чудову випічку можна приготувати для затишних зустрічей з сім’єю чи друзями. Його приготування не займе багато часу і сил, він доступний навіть тим, хто тільки починає готувати. Насолоджуватися випічкою можна як у гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. У чаші блендера з’єднати борошно, що просіює, нарізане кубиками холодне вершкове масло, цукор і сіль. Збити все до отримання дрібної крихти.

  2. У мисочці з’єднати пісочну крихту, сметану, яйце та ванільний цукор і замісити еластичне однорідне тісто нелипке.

  3. Тісто скачати в кулю, загорнути у харчову плівку та покласти на 20 хвилин у холодильник.

  4. Горіхи ретельно промити, доки вода не стане чистою. Потім прожарити, помішуючи, на сухій сковороді. Подрібнити горіхи в блендері на дрібну крихту або порубати ножем.

  5. У мисці змішати горіхи та цукор. Увімкнути духовку на 180 градусів.

  6. Тісто розкотити на присипаному борошном столі в прямокутний пласт 40×30 см і товщиною близько 5 мм. Поверхню тіста змастити розтопленим вершковим маслом. Поверх розподілити подрібнені волоські горіхи з цукром, не доходячи до країв 1-1,5 см.

  7. Перекласти заготовку на застелений пергаментом лист.

  8. Випікати рулет близько 30 хвилин у розігрітій до 180℃ духовці до золотистої скоринки.

Домашній рулет з горіхами злегка охолодити, перекласти на блюдо, нарізати скибочками і подати до столу. Приємного апетиту!