Таке тісто виходить у всіх: найніжніші булочки з карамельками
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Тісто дуже ніжне, повітряне, здобне
Не завжди є бажання поратися з дріжджовим тестом, оскільки існує ризик, що воно не підніметься, а часу на очікування витрачатися чимало. Однак, завдяки ідеальному рецепту, можна приготувати не тільки апетитні рогалики, але й смачні булочки з карамеллю.
Процес спрощує те, що начинка практично готова — це цукерки-карамельки, що приємно тягнуться, коли стають теплими. А рецептом з нами поділилися на pinterest.
Як приготувати булочки з карамельками
Інгредієнти:
Тісто
- молоко 3,2% (тепле) — 130 мл;
- масло вершкове — 50 г;
- яйця — 2 шт.;
- цукор — 50 г;
- борошно — 350 г;
- дріжджі свіжі — 20 г;
- сіль — 0,5 ч. л.;
- карамельки — 200 г;
- олія рослинна (для змащування поверхонь) — 1 ст. л.;
- жовток (для змащування пиріжків) – 1 шт.;
Спосіб приготування:
- Дріжджі розтерти з цукром, влити тепле молоко, перемішати та поставити в тепле місце на 10 хвилин.
- В окремій мисці розтопити вершкове масло, додати яйця, перемішати.
- В окрему миску всипати просіяне борошно та сіль, перемішати.
- Зробити в центрі борошна поглиблення, влити яйця з олією та молоко з дріжджами.
- Замісити м’яке тісто, що злегка липне до рук.
- Тісто викласти в злегка змащену маслом миску, затягнути харчовою плівкою і прибрати в тепло на годину.
- Тісто трохи обім’яти, знову накрити плівкою та залишити у теплі на 30 хвилин.
- Через якийсь час тісто обім’яти, розділити на 10 частин. Кожну частину руками розім’яти в плескач.
- Краї тіста загорнути, підтягнути на середину і злегка втиснути в центр коржика. Заготовки, що вийшли, викласти швами вниз на плоске деко, злегка змащене олією. Накрити тісто харчовою плівкою та залишити на 20 хвилин.
- Через час кульку тіста акуратно розім’яти на долоні, вкласти в серединку 2 цукерки, краї тіста скріпити, щоб цукерки виявилися захованими всередині.
- Надати булочці бажаної форми.
- Викласти булочки на застелену пергаментом форму для випікання, залишити на 20 хвилин.
- Булочки змастити збитим жовтком, за бажанням посипати цукром.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо приготувати шикарні булочки з начинкою із бюджетних продуктів за рецептом "Телеграфа". Ця випічка підкорить кожного, хто хоча б випадково відчує цей неймовірний аромат.