Таке тісто виходить у всіх: найніжніші булочки з карамельками

Читать на русском
Автор
9146
Булочки вийдуть навіть у недосвідчених господинь
Булочки вийдуть навіть у недосвідчених господинь. Фото dachadecor.ru

Тісто дуже ніжне, повітряне, здобне

Не завжди є бажання поратися з дріжджовим тестом, оскільки існує ризик, що воно не підніметься, а часу на очікування витрачатися чимало. Однак, завдяки ідеальному рецепту, можна приготувати не тільки апетитні рогалики, але й смачні булочки з карамеллю.

Процес спрощує те, що начинка практично готова — це цукерки-карамельки, що приємно тягнуться, коли стають теплими. А рецептом з нами поділилися на pinterest.

Як приготувати булочки з карамельками

Інгредієнти:

Тісто

  • молоко 3,2% (тепле) — 130 мл;
  • масло вершкове — 50 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • цукор — 50 г;
  • борошно — 350 г;
  • дріжджі свіжі — 20 г;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • карамельки — 200 г;
  • олія рослинна (для змащування поверхонь) — 1 ст. л.;
  • жовток (для змащування пиріжків) – 1 шт.;

Спосіб приготування:

  1. Дріжджі розтерти з цукром, влити тепле молоко, перемішати та поставити в тепле місце на 10 хвилин.
  2. В окремій мисці розтопити вершкове масло, додати яйця, перемішати.
  3. В окрему миску всипати просіяне борошно та сіль, перемішати.
  4. Зробити в центрі борошна поглиблення, влити яйця з олією та молоко з дріжджами.
  5. Замісити м’яке тісто, що злегка липне до рук.
  6. Тісто викласти в злегка змащену маслом миску, затягнути харчовою плівкою і прибрати в тепло на годину.
  7. Тісто трохи обім’яти, знову накрити плівкою та залишити у теплі на 30 хвилин.
  8. Через якийсь час тісто обім’яти, розділити на 10 частин. Кожну частину руками розім’яти в плескач.
  9. Краї тіста загорнути, підтягнути на середину і злегка втиснути в центр коржика. Заготовки, що вийшли, викласти швами вниз на плоске деко, злегка змащене олією. Накрити тісто харчовою плівкою та залишити на 20 хвилин.
  10. Через час кульку тіста акуратно розім’яти на долоні, вкласти в серединку 2 цукерки, краї тіста скріпити, щоб цукерки виявилися захованими всередині.
  11. Надати булочці бажаної форми.
  12. Викласти булочки на застелену пергаментом форму для випікання, залишити на 20 хвилин.
  13. Булочки змастити збитим жовтком, за бажанням посипати цукром.
  14. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо приготувати шикарні булочки з начинкою із бюджетних продуктів за рецептом "Телеграфа". Ця випічка підкорить кожного, хто хоча б випадково відчує цей неймовірний аромат.