Гарбузова каша з "сюрпризом": рецепт корисного сніданку
- Автор
- Дата публікації
- Автор


Приємно, смачно та корисно
Гарбуз — воістину король сезону. З нього виходять неймовірно смачні страви — чого тільки варта гарбузова каша! Рисова каша з гарбузом — це ідеальна осіння страва. Зі звичайного гарбуза, яблук і рису у вас вийде неймовірно смачний і корисний сніданок. Саме він буде робити сніданок неймовірно сонячним.
Рецептом поділилися "Важно знать".
Як приготувати гарбузову кашу з рисом та яблуками
Інгредієнти:
- 150 г рису;
- 200 г очищеного гарбуза;
- 100 г яблук;
- 400 мл молока;
- 1 ст. л. цукру;
- 30 г вершкового масла;
- сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Для початку підготуйте усі інгредієнти. Рисову крупу промийте до прозорості. Гарбуз очистьте від шкірки та насіння, м'якуш наріжте кубиками, а яблука – дрібно.
- У каструлю налийте молоко та відправте його на плиту. Додайте в нього промитий рис і доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Коли каша закипить, додайте гарбуз.
- Не припиняючи помішувати, варіть рис протягом 15-20 хвилин. У процесі варіння додайте в кашу цукор, посоліть, за бажанням додайте трохи ванільного цукру. Коли гарбуз розм’якшиться, розімніть кашу товкачем.
- Додайте в кашу яблука, поваріть протягом 3 хвилин, зніміть з вогню і дайте настоятися.
- Додайте в кашу вершкового масла, кунжуту — за бажанням і подавайте на стіл.
Як і з чим подавати
Рисову кашу з яблуками та гарбузом подавайте гарячою у глибокій мисочці. За бажанням зверху кашу можна присипати горіхами та насінням. Якщо ви не хочете додавати цукор, замініть його порцією меду або кленового сиропу, які треба полити просто на кашу в тарілці. Щедра щіпка кориці або мускатного горіха підкреслить осінню тему і зігріваючий аромат гарбуза та яблук.
Для надання кремовості та вишуканості в центр тарілки можна покласти ложку густих вершків або грецького йогурту. А якщо ви хочете урізноманітнити смак, додайте жменьку сухофруктів — дрібні шматочки кураги, чорносливу або трохи журавлини.
З гарбузом можна приготувати незвичайне картопляне пюре за рецептом "Телеграфа". Спробуйте — і ви точно здивуєтеся.
