Якщо смажити картоплю, то за дідівським рецептом: страва вийде смачною, як у дитинстві
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудова страва без суєти на кухні
Без картоплі важко уявити наше життя. Ми любимо тушковану картоплю з овочами та грибами, готуємо картопляне пюре і запікаємо її з сиром.
Сьогодні ми разом з food.znaj.ua приготуємо смачну та ситну страву із простих продуктів — смажену картоплю із сосисками та яйцями. Готується страва нескладно: картопля спочатку обсмажується з цибулькою до рум’яності, потім — з сосисками та часником. Цей старий дідівський рецепт картоплі родом із дитинства сподобається і вашим дітям теж.
Як приготувати смажену картоплю з сосисками та часником
Інгредієнти:
- картопля — 500 г;
- сосиски — 150 г;
- яйця — 2-3 шт.;
- лк ріпчастий — 70 г;
- часник — 2-3 зубчики;
- олія соняшникова — 30-45 мл (2-3 ст. л.);
- сіль - до свого смаку;
- перець чорний мелений — на смак;
- петрушка свіжа (для подачі) — 2-3 гілочки.
Спосіб приготування:
- Спочатку потрібно підготувати необхідні інгредієнти. Цибулю чистимо, нарізаємо тонкими чвертькільцями. Сосиски нарізаємо кружальцями. Картоплю чистимо, нарізаємо тонкими півколами.
- Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо картоплю та обсмажуємо протягом 5-7 хвилин до часткового підрум’янювання. Не забуваємо помішувати картоплю.
- До картоплі додаємо цибулю, перемішуємо, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою сковороду. Смажимо на маленькому вогні близько 5 хвилин, практично до готовності.
- Через зазначений час додаємо сосиски та пропущений через прес часник. Робимо вогонь більше та обсмажуємо без кришки 2-3 хвилини.
- В окрему миску розбиваємо яйця, солимо і додаємо чорний мелений перець. Все перемішуємо та заливаємо картоплю. Зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і смажимо ще 2-3 хвилини.
Картоплю перекладаємо на тарілку, посипаємо подрібненою петрушкою і подаємо до столу. До страви подаємо незвичайний салат із буряків та апельсинів за рецептом "Телеграфа".