Якщо смажити картоплю, то за дідівським рецептом: страва вийде смачною, як у дитинстві

Читать на русском
Автор
51710
Картопля виходить смачною та ситною
Картопля виходить смачною та ситною. Фото food.znaj.ua

Чудова страва без суєти на кухні

Без картоплі важко уявити наше життя. Ми любимо тушковану картоплю з овочами та грибами, готуємо картопляне пюре і запікаємо її з сиром.

Сьогодні ми разом з food.znaj.ua приготуємо смачну та ситну страву із простих продуктів — смажену картоплю із сосисками та яйцями. Готується страва нескладно: картопля спочатку обсмажується з цибулькою до рум’яності, потім — з сосисками та часником. Цей старий дідівський рецепт картоплі родом із дитинства сподобається і вашим дітям теж.

Як приготувати смажену картоплю з сосисками та часником

Інгредієнти:

  • картопля — 500 г;
  • сосиски — 150 г;
  • яйця — 2-3 шт.;
  • лк ріпчастий — 70 г;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • олія соняшникова — 30-45 мл (2-3 ст. л.);
  • сіль - до свого смаку;
  • перець чорний мелений — на смак;
  • петрушка свіжа (для подачі) — 2-3 гілочки.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку потрібно підготувати необхідні інгредієнти. Цибулю чистимо, нарізаємо тонкими чвертькільцями. Сосиски нарізаємо кружальцями. Картоплю чистимо, нарізаємо тонкими півколами.
  2. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо картоплю та обсмажуємо протягом 5-7 хвилин до часткового підрум’янювання. Не забуваємо помішувати картоплю.
  3. До картоплі додаємо цибулю, перемішуємо, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою сковороду. Смажимо на маленькому вогні близько 5 хвилин, практично до готовності.
  4. Через зазначений час додаємо сосиски та пропущений через прес часник. Робимо вогонь більше та обсмажуємо без кришки 2-3 хвилини.
  5. В окрему миску розбиваємо яйця, солимо і додаємо чорний мелений перець. Все перемішуємо та заливаємо картоплю. Зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і смажимо ще 2-3 хвилини.

Картоплю перекладаємо на тарілку, посипаємо подрібненою петрушкою і подаємо до столу. До страви подаємо незвичайний салат із буряків та апельсинів за рецептом "Телеграфа".