З таким пирогом і торта не треба: ароматна шоколадно-горіхова випічка
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Пиріг виходить мега шоколадним, ніжним та розсипчастим
Коли хочеться чогось смачненького та шоколадного, а виходити на вулицю в хурделицю бажання немає, виручають прості рецепти. Так, можна приготувати шоколадний кекс у мікрохвильовці за п'ять хвилин або ж звернути увагу на рецепт смачного шоколадно-горіхового пирога.
Такий пиріг готується швидко і дуже просто, а виходить неймовірно смачним і м’якеньким. А рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".
Як приготувати шоколадно-горіховий пиріг
Інгредієнти:
Тісто
- гаряче молоко – 130 мл;
- цукор – 50 г + 80 г;
- какао – 20 г;
- яйця – 2 шт.;
- олія – 80 г;
- борошно – 130 г;
- розпушувач – 3 г;
- волоські горіхи – 40 г;
Шоколадна глазур
- чорний шоколад – 60 г;
- вершкове масло – 40 г;
Спосіб приготування:
- Молоко змішати з цукром та какао.
- В окрему тарілку вбити яйце та цукор, збити міксером. Додати олію, перемішати.
- Додати молоко з какао, збити міксером.
- Просіяти борошно з розпушувачем, перемішати вінчиком.
- Додати подрібнені волоські горіхи та перемішати.
- Тісто вилити у форму, запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
- Витягнути пиріг до форми, зрізати тоненько верхівку, зробити з неї крихту.
- На повільному вогні розтопити вершкове масло та шоколад, полити шоколадною глазур'ю пиріг, посипати крихтою.
А якщо ви любитель шоколаду рекомендуємо приготувати ароматні шоколадні трюфелі за рецептом "Телеграфа". Їх можна зробити з начинкою із горішків, шматочків сухофруктів чи мармеладу.