З таким пирогом і торта не треба: ароматна шоколадно-горіхова випічка

Читать на русском
Автор

Пиріг виходить мега шоколадним, ніжним та розсипчастим

Коли хочеться чогось смачненького та шоколадного, а виходити на вулицю в хурделицю бажання немає, виручають прості рецепти. Так, можна приготувати шоколадний кекс у мікрохвильовці за п'ять хвилин або ж звернути увагу на рецепт смачного шоколадно-горіхового пирога.

Такий пиріг готується швидко і дуже просто, а виходить неймовірно смачним і м’якеньким. А рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".

Як приготувати шоколадно-горіховий пиріг

Інгредієнти:

Тісто

  • гаряче молоко – 130 мл;
  • цукор – 50 г + 80 г;
  • какао – 20 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • олія – 80 г;
  • борошно – 130 г;
  • розпушувач – 3 г;
  • волоські горіхи – 40 г;

Шоколадна глазур

  • чорний шоколад – 60 г;
  • вершкове масло – 40 г;

Спосіб приготування:

  1. Молоко змішати з цукром та какао.
  2. В окрему тарілку вбити яйце та цукор, збити міксером. Додати олію, перемішати.
  3. Додати молоко з какао, збити міксером.
  4. Просіяти борошно з розпушувачем, перемішати вінчиком.
  5. Додати подрібнені волоські горіхи та перемішати.
  6. Тісто вилити у форму, запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
  7. Витягнути пиріг до форми, зрізати тоненько верхівку, зробити з неї крихту.
  8. На повільному вогні розтопити вершкове масло та шоколад, полити шоколадною глазур'ю пиріг, посипати крихтою.

А якщо ви любитель шоколаду рекомендуємо приготувати ароматні шоколадні трюфелі за рецептом "Телеграфа". Їх можна зробити з начинкою із горішків, шматочків сухофруктів чи мармеладу.