Таких "Алкоголиків" любили ще наші бабусі: супербюджетний рецепт печива

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 27 грудня 2023, 04:51

Трохи горілки та смальцю – і смакота готова

У кожного ласуна в закладках є найрізноманітніші рецепти. І якщо ви вже куштували сирне печиво без яєць, рекомендуємо поекспериментувати ще.

Сьогодні разом із Shuba ми приготуємо незвичайне печиво за перевіреним рецептом. Практично в кожній записнику наших мам і бабусь був такий же чи схожий.

Готували вони його без яєць, зате на смальці — його використовують у випічці з давніх-давен. Він дає печиву шаруватість, м’якість, а випічка довго не черствіє.

Печиво називається "Алкоголік" тому, що серед інгредієнтів є горілка. Якщо ж у вас вдома немає цього продукту, замініть його на інший міцний алкоголь.

Як приготувати пісочне печиво "Алкоголіки"

Інгредієнти на 4 порції:

  • смалець — 125 г;
  • маргарин — 125 г;
  • борошно — 300 г;
  • горілка – 30 мл;
  • оцет 9% — 15 мл;
  • вода — 15 мл;
  • цукор ванільний — до свого смаку.

Додатково:

  • цукрова пудра — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці змішуємо смалець та маргарин кімнатної температури, додаємо ванільний цукор, все перемішуємо.
  2. Додаємо просіяне борошно, все перетираємо руками в крихту.
  3. У центрі тіста робимо поглиблення, вливаємо горілку, воду, оцет і замішуємо м’яке тісто.
  4. Перекладаємо його на присипану борошном поверхню, розгортаємо товщиною від 0,5 до 1 см і за допомогою форм або склянки вирізаємо печиво.
  5. Печиво викладаємо на застелене деко і випікаємо в розігрітій до 180°C духовці приблизно 20-25 хвилин.

Готове печиво прикрашаємо цукровою пудрою та подаємо з чаєм за рецептом "Телеграфа". Смачного.