Таких "Алкоголиків" любили ще наші бабусі: супербюджетний рецепт печива
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Трохи горілки та смальцю – і смакота готова
У кожного ласуна в закладках є найрізноманітніші рецепти. І якщо ви вже куштували сирне печиво без яєць, рекомендуємо поекспериментувати ще.
Сьогодні разом із Shuba ми приготуємо незвичайне печиво за перевіреним рецептом. Практично в кожній записнику наших мам і бабусь був такий же чи схожий.
Готували вони його без яєць, зате на смальці — його використовують у випічці з давніх-давен. Він дає печиву шаруватість, м’якість, а випічка довго не черствіє.
Печиво називається "Алкоголік" тому, що серед інгредієнтів є горілка. Якщо ж у вас вдома немає цього продукту, замініть його на інший міцний алкоголь.
Як приготувати пісочне печиво "Алкоголіки"
Інгредієнти на 4 порції:
- смалець — 125 г;
- маргарин — 125 г;
- борошно — 300 г;
- горілка – 30 мл;
- оцет 9% — 15 мл;
- вода — 15 мл;
- цукор ванільний — до свого смаку.
Додатково:
- цукрова пудра — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- У великій мисці змішуємо смалець та маргарин кімнатної температури, додаємо ванільний цукор, все перемішуємо.
- Додаємо просіяне борошно, все перетираємо руками в крихту.
- У центрі тіста робимо поглиблення, вливаємо горілку, воду, оцет і замішуємо м’яке тісто.
- Перекладаємо його на присипану борошном поверхню, розгортаємо товщиною від 0,5 до 1 см і за допомогою форм або склянки вирізаємо печиво.
- Печиво викладаємо на застелене деко і випікаємо в розігрітій до 180°C духовці приблизно 20-25 хвилин.
Готове печиво прикрашаємо цукровою пудрою та подаємо з чаєм за рецептом "Телеграфа". Смачного.