Просто змішайте картоплю та борошно: близькі не здогадаються, що ви готуєте печиво
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 7341
![Ідеально для закуски або на перекус](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/d5/2f516b9a-0a1243a0f718d8c238e974832b055d5a.jpg?v=2037_1)
Цим печивом можна ласувати і в пост
Хто ж не любить поласувати домашньою випічкою? До речі, піст — не привід відмовитися від улюблених смаколиків.
Разом із Shuba сьогодні приготуємо несолодке печиво з… картоплі. Воно точно стане ідеальною закускою на вечірці або перекусом на роботі. До речі, ви можете експериментувати з рецептом і додавати різні трави та спеції – наприклад, сушений кріп, петрушку, цибулю чи часник.
Як приготувати пісне картопляне печиво.
Інгредієнти на 10 порцій:
- картопля — 350 г;
- рослинна олія — 40 г;
- борошно — 100 г;
- сіль, чорний перець, спеції — до свого смаку;
- розпушувач — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо, нарізаємо великими кубиками, заливаємо водою і ставимо на плиту. Відварюємо протягом 20 хвилин після закипання, зливаємо воду, пюруємо та даємо охолонути.
- У картопляне пюре додаємо сіль, перець та приправи до свого смаку, олію, розпушувач та просіяне борошно і замішуємо тісто.
- Тісто ділимо на скільки частин. Кожну розкочуємо, за допомогою формочки або склянки вирізаємо печиво.
- Деко застилаємо пергаментним папером, викладаємо печиво, змащуємо маслом і за бажанням присипаємо насінням кунжуту, горіхами або маком.
- Випікаємо печиво у розігрітій на 200 градусів духовці протягом 10-15 хвилин і подаємо на стіл.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати медове печиво. Ви точно порадуєте своїх близьких та друзів.