Просто змішайте картоплю та борошно: близькі не здогадаються, що ви готуєте печиво

Читать на русском
Автор
7341
Ідеально для закуски або на перекус
Ідеально для закуски або на перекус. Фото shuba.life

Цим печивом можна ласувати і в пост

Хто ж не любить поласувати домашньою випічкою? До речі, піст — не привід відмовитися від улюблених смаколиків.

Разом із Shuba сьогодні приготуємо несолодке печиво з… картоплі. Воно точно стане ідеальною закускою на вечірці або перекусом на роботі. До речі, ви можете експериментувати з рецептом і додавати різні трави та спеції – наприклад, сушений кріп, петрушку, цибулю чи часник.

Як приготувати пісне картопляне печиво.

Інгредієнти на 10 порцій:

  • картопля — 350 г;
  • рослинна олія — 40 г;
  • борошно — 100 г;
  • сіль, чорний перець, спеції — до свого смаку;
  • розпушувач — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, нарізаємо великими кубиками, заливаємо водою і ставимо на плиту. Відварюємо протягом 20 хвилин після закипання, зливаємо воду, пюруємо та даємо охолонути.
  2. У картопляне пюре додаємо сіль, перець та приправи до свого смаку, олію, розпушувач та просіяне борошно і замішуємо тісто.
  3. Тісто ділимо на скільки частин. Кожну розкочуємо, за допомогою формочки або склянки вирізаємо печиво.
  4. Деко застилаємо пергаментним папером, викладаємо печиво, змащуємо маслом і за бажанням присипаємо насінням кунжуту, горіхами або маком.
  5. Випікаємо печиво у розігрітій на 200 градусів духовці протягом 10-15 хвилин і подаємо на стіл.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати медове печиво. Ви точно порадуєте своїх близьких та друзів.