Спробуєте раз - готуватимете постійно: мармуровий пиріг просто тане в роті
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ви неодмінно запишете рецепт в кулінарну книгу
Мало кому хочеться довго стояти біля плити, але багато хто любить ласувати смачною випічкою. У такому разі на допомогу приходять прості рецепти, на кшталт смачного пирога на сметані.
Одним із рецептів смачної випічки, який ви неодмінно запишете до кулінарної книги, є мармуровий кекс. Готується він дуже просто, а виходить повітряним та ніжним, інформує "Українська ґаздиня".
Як приготувати мармуровий кекс
Інгредієнти:
- борошно — 190 г;
- цукор — 180 г;
- вершкове масло — 120 г;
- яйце — 3 шт.;
- сметана — 150 г;
- розпушувач — 10 г;
- ванільний цукор — 8 г;
- сіль — за смаком;
- какао-порошок — 20 г;
- вода — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Масло розтерти з цукром, ванільним цукром та сіллю, збити міксером близько 4 хвилин.
- По черзі додати яйця, перемішати
- Додати сметану, збити.
- Додати просіяні борошно та розпушувач, перемішати.
- Додати залишки борошна, замісити тісто.
- Тісто розділити на дві частини.
- В одну із них додати какао, перемішати.
- За необхідності додати воду, перемішати.
- Ложкою викласти тісто в форму для випічки в довільному порядку.
- Два-три рази акуратно перемішую паличкою, щоб створити гарний малюнок.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів близько 50 хвилин.
А якщо ви любите просту у приготуванні й при цьому смачну випічку, рекомендуємо також приготувати яблучний пиріг із заливним кремом. Поєднання ніжного тіста, соковитих яблук та повітряного крему нікого не залишить байдужим.