Як приготувати різдвяний кекс з журавлиною: рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 8469
Ми підкажемо, як приготувати кекс на святковий стіл
Різдво — це час, коли ми зустрічаємося з близькими, їмо смачну їжу і насолоджуємося святковою атмосферою. Різноманітні десерти — це обов'язковий атрибут будь-якого святкового столу. Вони не тільки смачні, але й поживні, а також допомагають завершити трапезу.
Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт різдвяного кексу з журавлиною. Цей кекс ароматний, солодкий і вологий, він ідеально підійде для святкової вечері.
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла, м'якого
- 200 г цукру
- 4 яйця
- 300 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/2 чайної ложки кориці
- 1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха
- 1/2 чайної ложки меленого імбиру
- 200 г журавлини
Приготування:
- Духовку розігрійте до 180 градусів. Форму для кекса (20 см в діаметрі) змастіть маслом і присипте борошном.
- У мисці збийте масло з цукром до кремоподібної консистенції. По одному додайте яйця, збиваючи після кожного додавання.
- У окремій мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль, корицю, мускатний горіх і імбир. Додайте сухі інгредієнти до вологих, перемішуючи до однорідності.
- Вмішайте журавлину.
- Вилийте тісто в форму для кекса і випікайте в духовці протягом 50-60 хвилин, або до сухої зубочистки.
- Дістаньте кекс з духовки і дайте йому охолонути в формі протягом 10 хвилин. Потім вийміть кекс з форми і дайте йому повністю охолонути на решітці.
Порада:
Щоб кекс був більш ароматним, можна додати в тісто 1/2 чайної ложки ванільного екстракту або 1/2 чайної ложки меленого гвоздики.
Рекомендуємо також приготувати яблучний пиріг із заливним кремом.