Як приготувати різдвяний кекс з журавлиною: рецепт

Читать на русском
Автор
8469
Цей кекс ідеально підійде для святкової вечері (зображення створено за допомогою ШІ)
Цей кекс ідеально підійде для святкової вечері (зображення створено за допомогою ШІ)

Ми підкажемо, як приготувати кекс на святковий стіл

Різдво — це час, коли ми зустрічаємося з близькими, їмо смачну їжу і насолоджуємося святковою атмосферою. Різноманітні десерти — це обов'язковий атрибут будь-якого святкового столу. Вони не тільки смачні, але й поживні, а також допомагають завершити трапезу.

Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт різдвяного кексу з журавлиною. Цей кекс ароматний, солодкий і вологий, він ідеально підійде для святкової вечері.

Інгредієнти:

  • 200 г вершкового масла, м'якого
  • 200 г цукру
  • 4 яйця
  • 300 г борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки кориці
  • 1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха
  • 1/2 чайної ложки меленого імбиру
  • 200 г журавлини

Приготування:

  1. Духовку розігрійте до 180 градусів. Форму для кекса (20 см в діаметрі) змастіть маслом і присипте борошном.
  2. У мисці збийте масло з цукром до кремоподібної консистенції. По одному додайте яйця, збиваючи після кожного додавання.
  3. У окремій мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль, корицю, мускатний горіх і імбир. Додайте сухі інгредієнти до вологих, перемішуючи до однорідності.
  4. Вмішайте журавлину.
  5. Вилийте тісто в форму для кекса і випікайте в духовці протягом 50-60 хвилин, або до сухої зубочистки.
  6. Дістаньте кекс з духовки і дайте йому охолонути в формі протягом 10 хвилин. Потім вийміть кекс з форми і дайте йому повністю охолонути на решітці.

Порада:

Щоб кекс був більш ароматним, можна додати в тісто 1/2 чайної ложки ванільного екстракту або 1/2 чайної ложки меленого гвоздики.

Рекомендуємо також приготувати яблучний пиріг із заливним кремом.