Під шубою може бути не лише оселедець: незвичайна варіація знайомого салату

Читать на русском
Автор

Незвичайний варіант "Шуби"

Якщо за новорічні свята ви вже наїлися традиційної "Шуби" з оселедцем, пропонуємо звернути увагу на іншу варіацію цього салату. Ця страва з грибами виглядає так само святково, але за рахунок грибів її смак суттєво змінюється.

Страва виходить ситною, соковитою та апетитною. А рецептом з нами поділилися на порталі "Прості рецепти".

Як приготувати салат "Гриби під шубою"

Інгредієнти:

  • буряк – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • свіжі печериці – 400 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • мариновані огірки – 100 г;
  • сіль за смаком;
  • майонез.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю та гриби дрібно нарізати.
  2. Цибулю викласти на розігріту з олією сковорідку, обсмажити.
  3. Додати гриби, обсмажити, в кінці посолити та поперчити.
  4. Буряк, моркву, картоплю та яйця відварити до готовності, натерти на тертці.
  5. Огірки натерти на тертці.
  6. Викласти салат шарами: картопля, обсмажені гриби з цибулею, мариновані огірки, яйця, морква, буряк.
  7. Кожен шар змащувати майонезною сіточкою і зверху акуратно його розмастити.
  8. Прикрасити салат зеленню та залишити у холодильнику на пару годин.

Раніше ми писали, як приготувати ефектний м’ясний салат "Ніжність". Він дуже смачний, ситний та легкий.