Хек вийде смачнішим, ніж лосось: ніхто не повірить, що готувати настільки просто

Читать на русском
Автор

Риба виходить соковитою та ароматною

Попри те, що хек — бюджетна риба, вона є й досить корисною. В ній містяться вітаміни групи В та А, Омега 3 , а також це чудове джерело білка.

Хек смажать, тушкують або ж готують з нього супи. Сьогодні ми пропонуємо запекти цю рибку в духовці — ви будете вражені її смаком, інформують на YouTube-каналі "Готовлю дома".

Як запекти хек в духовці

Інгредієнти:

  • хек — 1600 г;
  • сіль, перець — за смаком;
  • приправа для риби — 1 ч. л.;
  • сухий часник — 1 ч. л.;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • олія — 2-3 ст. л.
  • борошно та панірувальні сухарі.

Соус

  • яйця — 3 шт.
  • зелень — до смаку.
  • гірчиця зерниста — 1 ч.л.
  • майонез високої жирності — 2-3 ст. л.;

Спосіб приготування:

  1. Рибу почистити, прибрати все зайве, помити, обсушити паперовими рушниками.
  2. Нарізати хек на порційні шматочки, викласти у посудину, натерти спеціями та олією, залишити маринуватися на 30 хвилин.
  3. Тим часом приготувати соус, змішавши яйця, гірчицю та майонез.
  4. Борошно змішати з панірувальними сухарями.
  5. Рибу обваляти у паніруванні, потім в соусі та викласти на пергамент змочений водою та политий олією.
  6. Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин.
  7. Готову рибку присипати зеленню.

А якщо ви любите хек, пропонуємо запекти його зі спеціями в духовці. Риба вийде ніжною та соковитою.