Хек вийде смачнішим, ніж лосось: ніхто не повірить, що готувати настільки просто

Читать на русском
Автор
47737
Корисна апетитна страва на вечерю
Корисна апетитна страва на вечерю. Фото youtube.com

Риба виходить соковитою та ароматною

Попри те, що хек — бюджетна риба, вона є й досить корисною. В ній містяться вітаміни групи В та А, Омега 3 , а також це чудове джерело білка.

Хек смажать, тушкують або ж готують з нього супи. Сьогодні ми пропонуємо запекти цю рибку в духовці — ви будете вражені її смаком, інформують на YouTube-каналі "Готовлю дома".

Як запекти хек в духовці

Інгредієнти:

  • хек — 1600 г;
  • сіль, перець — за смаком;
  • приправа для риби — 1 ч. л.;
  • сухий часник — 1 ч. л.;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • олія — 2-3 ст. л.
  • борошно та панірувальні сухарі.

Соус

  • яйця — 3 шт.
  • зелень — до смаку.
  • гірчиця зерниста — 1 ч.л.
  • майонез високої жирності — 2-3 ст. л.;

Спосіб приготування:

  1. Рибу почистити, прибрати все зайве, помити, обсушити паперовими рушниками.
  2. Нарізати хек на порційні шматочки, викласти у посудину, натерти спеціями та олією, залишити маринуватися на 30 хвилин.
  3. Тим часом приготувати соус, змішавши яйця, гірчицю та майонез.
  4. Борошно змішати з панірувальними сухарями.
  5. Рибу обваляти у паніруванні, потім в соусі та викласти на пергамент змочений водою та политий олією.
  6. Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин.
  7. Готову рибку присипати зеленню.

А якщо ви любите хек, пропонуємо запекти його зі спеціями в духовці. Риба вийде ніжною та соковитою.