Хек вийде смачнішим, ніж лосось: ніхто не повірить, що готувати настільки просто
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 47704
Риба виходить соковитою та ароматною
Попри те, що хек — бюджетна риба, вона є й досить корисною. В ній містяться вітаміни групи В та А, Омега 3 , а також це чудове джерело білка.
Хек смажать, тушкують або ж готують з нього супи. Сьогодні ми пропонуємо запекти цю рибку в духовці — ви будете вражені її смаком, інформують на YouTube-каналі "Готовлю дома".
Як запекти хек в духовці
Інгредієнти:
- хек — 1600 г;
- сіль, перець — за смаком;
- приправа для риби — 1 ч. л.;
- сухий часник — 1 ч. л.;
- паприка — 1 ч. л.;
- олія — 2-3 ст. л.
- борошно та панірувальні сухарі.
Соус
- яйця — 3 шт.
- зелень — до смаку.
- гірчиця зерниста — 1 ч.л.
- майонез високої жирності — 2-3 ст. л.;
Спосіб приготування:
- Рибу почистити, прибрати все зайве, помити, обсушити паперовими рушниками.
- Нарізати хек на порційні шматочки, викласти у посудину, натерти спеціями та олією, залишити маринуватися на 30 хвилин.
- Тим часом приготувати соус, змішавши яйця, гірчицю та майонез.
- Борошно змішати з панірувальними сухарями.
- Рибу обваляти у паніруванні, потім в соусі та викласти на пергамент змочений водою та политий олією.
- Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин.
- Готову рибку присипати зеленню.
А якщо ви любите хек, пропонуємо запекти його зі спеціями в духовці. Риба вийде ніжною та соковитою.