Півкіло тюльки, три яйця і трохи борошна — близькі не здогадаються, що ви готуватимете
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Підкорять серця найзапекліших гурманів
Соковиті, ніжні котлети ми готуємо на кухні дуже часто. Це чудова страва для сімейного обіду або вечері, чудово вони виглядають і на святковому столі.
А ви знали, що в Одесі дуже люблять котлети з тюльки? Той, хто спробував хоч раз ці незвичайні биточки, бігатимуть по магазинах у пошуках рибки. До речі, тюльку можна спокійно замінити на кільку або іншу дрібну рибку. Смак биточків буде таким же приголомшливим!
Як приготувати котлети з тюльки
Інгредієнти:
- тюлька – 500 г;
- яйця – 3 шт.;
- борошно — 3 ст.л.;
- сіль, чорний перець – до смаку.
Спосіб приготування:
- Щоб почистити тюльку, лівою рукою тримаємо рибу біля голови, а правою прибираємо голову разом із хребтом та нутрощами. Ретельно миємо.
- В окрему миску розбиваємо яйця, трохи збиваємо до однорідної маси та додаємо борошно.
- Отриману масу перемішуємо, солимо, перчимо і додаємо до неї підготовлену тюльку. Все знову ретельно перемішуємо, щоб кожна рибка була у яєчній масі
- Розігріваємо сковороду з олією та столовою ложкою викладаємо котлети та обсмажуємо їх з обох боків до золотистого кольору.
Подаємо готові котлети з улюбленим салатом та шматочком домашнього хліба. Смачного!