Півкіло тюльки, три яйця і трохи борошна — близькі не здогадаються, що ви готуватимете

Читать на русском
Автор

Підкорять серця найзапекліших гурманів

Соковиті, ніжні котлети ми готуємо на кухні дуже часто. Це чудова страва для сімейного обіду або вечері, чудово вони виглядають і на святковому столі.

А ви знали, що в Одесі дуже люблять котлети з тюльки? Той, хто спробував хоч раз ці незвичайні биточки, бігатимуть по магазинах у пошуках рибки. До речі, тюльку можна спокійно замінити на кільку або іншу дрібну рибку. Смак биточків буде таким же приголомшливим!

Як приготувати котлети з тюльки

Інгредієнти:

  • тюлька – 500 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно — 3 ст.л.;
  • сіль, чорний перець – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Щоб почистити тюльку, лівою рукою тримаємо рибу біля голови, а правою прибираємо голову разом із хребтом та нутрощами. Ретельно миємо.
  2. В окрему миску розбиваємо яйця, трохи збиваємо до однорідної маси та додаємо борошно.
  3. Отриману масу перемішуємо, солимо, перчимо і додаємо до неї підготовлену тюльку. Все знову ретельно перемішуємо, щоб кожна рибка була у яєчній масі
  4. Розігріваємо сковороду з олією та столовою ложкою викладаємо котлети та обсмажуємо їх з обох боків до золотистого кольору.

Подаємо готові котлети з улюбленим салатом та шматочком домашнього хліба. Смачного!