Мало тіста та незвичайна начинка: німецькі кондитери готують пиріг за цим рецептом

Читать на русском
Автор

Цю страву ще називають маковим сирником

Німецькі кулінари славляться не тільки чудовими м’ясними стравами, а й десертами. Наприклад, дуже смачними виходять оригінальні оладки з яблуками.

Саме з цієї причини варто скуштувати німецький маковий пиріг за рецептом "Важно знать". Не одне століття він прикрашає святкові столи. Простий, з м’якою ароматною начинкою і невеликою кількістю тіста, пиріг заслуговує на те, щоб готувати його з приводом і без.

Як приготувати маковий пиріг

Інгредієнти

Для тесту:

  • 90 г вершкового масла;
  • 80 г цукру;
  • 190 г борошна.

Для начинки:

  • 50 г манки;
  • 200 г сиру;
  • 90 г цукру;
  • 100 г маку;
  • 450 мл молока;
  • 60 г вершкового масла;
  • 1 яйце.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування начинки у сотейнику змішуємо холодне молоко, вершкове масло, цукор та мак, на середньому вогні доводимо до кипіння та ретельно перемішуємо. Дрібними порціями додаємо борошно, перемішуємо і залишаємо хвилин на 20, щоб маса охолола і загуснула.
  2. В окремій мисці з’єднуємо сир, яйце, трохи солі, за бажанням додаємо ванільний екстракт і збиваємо блендером до однорідного стану.
  3. Для приготування тіста тверде вершкове масло натираємо на тертці, змішуємо з просіяним борошном, сіллю і цукром, все ретельно перемішуємо, можна за допомогою кухонного комбайна.
  4. Змішуємо макову основу та сирну, занурювальним блендером перемішуємо до однорідного стану.
  5. У застелену пергаментом форму відправляємо половину пісочної крихти та утрамбовуємо. Зверху виливаємо всю сирно-макову суміш і посипаємо зверху залишками пісочного тіста.
  6. Пиріг відправляємо на 40-50 градусів у розігріту до 180 градусів у духовку.

Не поспішайте виймати випічку з форми. На кілька годин відправляємо пиріг у холодильник, потім дістаємо із форми і подаємо до столу з улюбленим напоєм.