Мало тіста та незвичайна начинка: німецькі кондитери готують пиріг за цим рецептом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 29900
Цю страву ще називають маковим сирником
Німецькі кулінари славляться не тільки чудовими м’ясними стравами, а й десертами. Наприклад, дуже смачними виходять оригінальні оладки з яблуками.
Саме з цієї причини варто скуштувати німецький маковий пиріг за рецептом "Важно знать". Не одне століття він прикрашає святкові столи. Простий, з м’якою ароматною начинкою і невеликою кількістю тіста, пиріг заслуговує на те, щоб готувати його з приводом і без.
Як приготувати маковий пиріг
Інгредієнти
Для тесту:
- 90 г вершкового масла;
- 80 г цукру;
- 190 г борошна.
Для начинки:
- 50 г манки;
- 200 г сиру;
- 90 г цукру;
- 100 г маку;
- 450 мл молока;
- 60 г вершкового масла;
- 1 яйце.
Спосіб приготування:
- Для приготування начинки у сотейнику змішуємо холодне молоко, вершкове масло, цукор та мак, на середньому вогні доводимо до кипіння та ретельно перемішуємо. Дрібними порціями додаємо борошно, перемішуємо і залишаємо хвилин на 20, щоб маса охолола і загуснула.
- В окремій мисці з’єднуємо сир, яйце, трохи солі, за бажанням додаємо ванільний екстракт і збиваємо блендером до однорідного стану.
- Для приготування тіста тверде вершкове масло натираємо на тертці, змішуємо з просіяним борошном, сіллю і цукром, все ретельно перемішуємо, можна за допомогою кухонного комбайна.
- Змішуємо макову основу та сирну, занурювальним блендером перемішуємо до однорідного стану.
- У застелену пергаментом форму відправляємо половину пісочної крихти та утрамбовуємо. Зверху виливаємо всю сирно-макову суміш і посипаємо зверху залишками пісочного тіста.
- Пиріг відправляємо на 40-50 градусів у розігріту до 180 градусів у духовку.
Не поспішайте виймати випічку з форми. На кілька годин відправляємо пиріг у холодильник, потім дістаємо із форми і подаємо до столу з улюбленим напоєм.