Мало тіста та незвичайна начинка: німецькі кондитери готують пиріг за цим рецептом

Читать на русском
Автор
29946
Перевірений рецепт солодощів
Перевірений рецепт солодощів. Фото vazhnoznat.com

Цю страву ще називають маковим сирником

Німецькі кулінари славляться не тільки чудовими м’ясними стравами, а й десертами. Наприклад, дуже смачними виходять оригінальні оладки з яблуками.

Саме з цієї причини варто скуштувати німецький маковий пиріг за рецептом "Важно знать". Не одне століття він прикрашає святкові столи. Простий, з м’якою ароматною начинкою і невеликою кількістю тіста, пиріг заслуговує на те, щоб готувати його з приводом і без.

Як приготувати маковий пиріг

Інгредієнти

Для тесту:

  • 90 г вершкового масла;
  • 80 г цукру;
  • 190 г борошна.

Для начинки:

  • 50 г манки;
  • 200 г сиру;
  • 90 г цукру;
  • 100 г маку;
  • 450 мл молока;
  • 60 г вершкового масла;
  • 1 яйце.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування начинки у сотейнику змішуємо холодне молоко, вершкове масло, цукор та мак, на середньому вогні доводимо до кипіння та ретельно перемішуємо. Дрібними порціями додаємо борошно, перемішуємо і залишаємо хвилин на 20, щоб маса охолола і загуснула.
  2. В окремій мисці з’єднуємо сир, яйце, трохи солі, за бажанням додаємо ванільний екстракт і збиваємо блендером до однорідного стану.
  3. Для приготування тіста тверде вершкове масло натираємо на тертці, змішуємо з просіяним борошном, сіллю і цукром, все ретельно перемішуємо, можна за допомогою кухонного комбайна.
  4. Змішуємо макову основу та сирну, занурювальним блендером перемішуємо до однорідного стану.
  5. У застелену пергаментом форму відправляємо половину пісочної крихти та утрамбовуємо. Зверху виливаємо всю сирно-макову суміш і посипаємо зверху залишками пісочного тіста.
  6. Пиріг відправляємо на 40-50 градусів у розігріту до 180 градусів у духовку.

Не поспішайте виймати випічку з форми. На кілька годин відправляємо пиріг у холодильник, потім дістаємо із форми і подаємо до столу з улюбленим напоєм.