Ви більше не купите "Марію" у магазині: для цього рецепту не потрібні ні яйця, ні молоко

Читать на русском
Автор

Просто готується, довго зберігається

Яке вишукане печиво ми з вами не готували, іноді хочеться простої звичайної класики — улюблену "Марію". Воно ситне, смачне та довго зберігається.

А ви знали, що печиво назвали завдяки королеві Іспанії Марії Крістіні? Саме вона дала свою згоду на виробництво та продаж смакоти. Вперше представлене воно було далекого 1874 року, і швидко стало популярне завдяки своєму простому смаку та універсальності. Саме цю смакоту разом із Shuba і готуватимемо. До того ж нам знадобиться зовсім мало інгредієнтів, і взагалі не потрібні будуть ні яйця, ні молоко.

Як приготувати печиво "Марія"

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне — 600 г;
  • цукор — 200 г;
  • масло вершкове 73% — 150 г;
  • вода — 150 г;
  • сода харчова — 5 г;
  • сіль — 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У каструлі змішуємо воду, цукор та сіль. Помішуючи, доводимо до кипіння середньому вогні. Туди ж відправляємо соду, продовжуємо готувати суміш до появи білої пінної шапочки тоді знімаємо каструлю з вогню і даємо охолонути до кімнатної температури.
  2. В окремій мисці змішуємо просіяне борошно і холодне вершкове масло. Масу перетираємо в крихту, вливаємо сироп і замішуємо тісто. Загортаємо його в харчову плівку та відправляємо на 15 хвилин у холодильник.
  3. Через зазначений час розкочуємо тісто, вирізаємо печиво за допомогою формочок, розколюємо його вилкою і відправляємо на застелене пергаментом деко.
  4. Печиво відправляємо в розігріту до 200°C духовку на 10-15 хвилин.

Готове печиво подаємо з улюбленим напоєм та насолоджуємось. Смачного!