Такий паштет "зацінять" гості: приготуйте його під ягідним желе

Читати російською
Автор

Гості оцінять незвичайну подачу

Курячу печінку люблять далеко не всі. Однак, якщо знати секрети її приготування і вдатися до деяких хитрощів, цей субпродукт може сподобатися навіть найвибагливішим.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати найсмачніший паштет і подати його незвичайно — під ягідним желе. Так, він вийде не лише смачним, а й стане окрасою столу, інформує Say7.

Як приготувати паштет під ягідним желе

Інгредієнти:

  • 700 г курячої печінки;
  • 200 г цибулі;
  • 200 г моркви;
  • 50-100 мл вершків 15-22%;
  • 50 г вершкового масла;
  • сіль;
  • перець;

Желе

  • 300 г брусниці;
  • 50 г цукру;
  • 10 г желатину;

Спосіб приготування:

  1. Цибулю дрібно нарізати.
  2. Моркву натерти на дрібній тертці.
  3. На вершковому маслі обсмажити цибулю, додати моркву, обсмажити.
  4. Додати печінку, посолити, поперчити, смажити до готовності (близько 20-25 хвилин), остудити.
  5. Печінку подрібнити у блендері, поступово додаючи вершки, щоб паштет не вийшов надто рідким.
  6. Паштет викласти у невеликі креманки, заповнюючи їх на ⅔.
  7. Поставити в холодильник на той час, поки готується желе.
  8. Желатин залити 100 мл холодної кип’яченої води.
  9. Залишити на той час, що вказано на упаковці.
  10. У брусницю додати цукор і 300 мл води, довести до кипіння, варити протягом 10 хвилин, процідити.
  11. У гарячий відвар додати желатин, перемішати до розчинення желатину, остудити.
  12. На паштет обережно вилити желе, поставити в холодильник на 5-7 годин.

А якщо ви любите печінку, рекомендуємо приготувати неймовірний копійчаний святковий салат із цього субпродукту. Він виходить соковитим, ніжним та ефектно виглядає на святковому столі.