Такий паштет "зацінять" гості: приготуйте його під ягідним желе
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1646
Гості оцінять незвичайну подачу
Курячу печінку люблять далеко не всі. Однак, якщо знати секрети її приготування і вдатися до деяких хитрощів, цей субпродукт може сподобатися навіть найвибагливішим.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати найсмачніший паштет і подати його незвичайно — під ягідним желе. Так, він вийде не лише смачним, а й стане окрасою столу, інформує Say7.
Як приготувати паштет під ягідним желе
Інгредієнти:
- 700 г курячої печінки;
- 200 г цибулі;
- 200 г моркви;
- 50-100 мл вершків 15-22%;
- 50 г вершкового масла;
- сіль;
- перець;
Желе
- 300 г брусниці;
- 50 г цукру;
- 10 г желатину;
Спосіб приготування:
- Цибулю дрібно нарізати.
- Моркву натерти на дрібній тертці.
- На вершковому маслі обсмажити цибулю, додати моркву, обсмажити.
- Додати печінку, посолити, поперчити, смажити до готовності (близько 20-25 хвилин), остудити.
- Печінку подрібнити у блендері, поступово додаючи вершки, щоб паштет не вийшов надто рідким.
- Паштет викласти у невеликі креманки, заповнюючи їх на ⅔.
- Поставити в холодильник на той час, поки готується желе.
- Желатин залити 100 мл холодної кип’яченої води.
- Залишити на той час, що вказано на упаковці.
- У брусницю додати цукор і 300 мл води, довести до кипіння, варити протягом 10 хвилин, процідити.
- У гарячий відвар додати желатин, перемішати до розчинення желатину, остудити.
- На паштет обережно вилити желе, поставити в холодильник на 5-7 годин.
А якщо ви любите печінку, рекомендуємо приготувати неймовірний копійчаний святковий салат із цього субпродукту. Він виходить соковитим, ніжним та ефектно виглядає на святковому столі.