Такий паштет "зацінять" гості: приготуйте його під ягідним желе

Читать на русском
Автор
1646
Такий паштет сподобається всім
Такий паштет сподобається всім. Фото say7.info

Гості оцінять незвичайну подачу

Курячу печінку люблять далеко не всі. Однак, якщо знати секрети її приготування і вдатися до деяких хитрощів, цей субпродукт може сподобатися навіть найвибагливішим.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати найсмачніший паштет і подати його незвичайно — під ягідним желе. Так, він вийде не лише смачним, а й стане окрасою столу, інформує Say7.

Як приготувати паштет під ягідним желе

Інгредієнти:

  • 700 г курячої печінки;
  • 200 г цибулі;
  • 200 г моркви;
  • 50-100 мл вершків 15-22%;
  • 50 г вершкового масла;
  • сіль;
  • перець;

Желе

  • 300 г брусниці;
  • 50 г цукру;
  • 10 г желатину;

Спосіб приготування:

  1. Цибулю дрібно нарізати.
  2. Моркву натерти на дрібній тертці.
  3. На вершковому маслі обсмажити цибулю, додати моркву, обсмажити.
  4. Додати печінку, посолити, поперчити, смажити до готовності (близько 20-25 хвилин), остудити.
  5. Печінку подрібнити у блендері, поступово додаючи вершки, щоб паштет не вийшов надто рідким.
  6. Паштет викласти у невеликі креманки, заповнюючи їх на ⅔.
  7. Поставити в холодильник на той час, поки готується желе.
  8. Желатин залити 100 мл холодної кип’яченої води.
  9. Залишити на той час, що вказано на упаковці.
  10. У брусницю додати цукор і 300 мл води, довести до кипіння, варити протягом 10 хвилин, процідити.
  11. У гарячий відвар додати желатин, перемішати до розчинення желатину, остудити.
  12. На паштет обережно вилити желе, поставити в холодильник на 5-7 годин.

А якщо ви любите печінку, рекомендуємо приготувати неймовірний копійчаний святковий салат із цього субпродукту. Він виходить соковитим, ніжним та ефектно виглядає на святковому столі.