Ці булочки будуть ідеально м’якими навіть через день: ідеальна випічка зі склянки молока

Читать на русском
Автор

Чудовий домашній варіант до кави чи чаю

Ми розповідали, як приготувати гору печива за 15 гривень. Тепер ділимось рецептом чудових м’яких булочок з сиром.

Вони залишаються пухкими навіть на наступний день, а все завдяки особливому тісту. Рецептом булочок з сиром поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • Молоко – 200 мл.
  • Дріжджі свіжі – 8 гр. (або сухі 3 гр.)
  • Цукор – 40 г
  • Борошно – 350 г
  • Олія – 30 г
  • Дрібка солі

Начинка:

  • Сир – 200 гр
  • Цукор – 40 г
  • Ванільний цукор – 8 г
  • Родзинки – 50 г

Спосіб приготування:

  1. Робимо опару: в тепле молоко додаємо дріжджі та цукор, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин. До опари додаємо трохи борошна і перемішуємо лопаткою.
  2. Вливаємо олію і щіпку солі, перемішуємо. Поступово додаємо решту борошна і замішуємо тісто руками.
  3. Тісто має бути м'яким і ніжним, зовсім не приставати до рук. Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо у теплому місці на 1-1,5 години.
  4. До сиру додаємо цукор, ванільний цукор і родзинки, перемішуємо. Це буде начинка.
  5. Тісто, що підросло, обминаємо руками. Розкочуємо в один прямокутний пласт, рівномірно викладаємо начинку.
  6. Загортаємо в рулет. Нарізаємо булочки на середні шматочки.
  7. Викладаємо булочки надрізом вгору на форму, застелену пергаментом. Залишаємо відпочити в теплому місці ще на 30 хвилин.
  8. Змащуємо булочки збитим яйцем. Ставимо у розігріту духовку до 180 градусів на 15-20 хвилин.

Після випікання даємо булочкам трохи охолонути. Також ми ділились рецептом чудового торта "Чорний принц".