Ці булочки будуть ідеально м’якими навіть через день: ідеальна випічка зі склянки молока
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 68900
Чудовий домашній варіант до кави чи чаю
Ми розповідали, як приготувати гору печива за 15 гривень. Тепер ділимось рецептом чудових м’яких булочок з сиром.
Вони залишаються пухкими навіть на наступний день, а все завдяки особливому тісту. Рецептом булочок з сиром поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- Молоко – 200 мл.
- Дріжджі свіжі – 8 гр. (або сухі 3 гр.)
- Цукор – 40 г
- Борошно – 350 г
- Олія – 30 г
- Дрібка солі
Начинка:
- Сир – 200 гр
- Цукор – 40 г
- Ванільний цукор – 8 г
- Родзинки – 50 г
Спосіб приготування:
- Робимо опару: в тепле молоко додаємо дріжджі та цукор, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин. До опари додаємо трохи борошна і перемішуємо лопаткою.
- Вливаємо олію і щіпку солі, перемішуємо. Поступово додаємо решту борошна і замішуємо тісто руками.
- Тісто має бути м'яким і ніжним, зовсім не приставати до рук. Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо у теплому місці на 1-1,5 години.
- До сиру додаємо цукор, ванільний цукор і родзинки, перемішуємо. Це буде начинка.
- Тісто, що підросло, обминаємо руками. Розкочуємо в один прямокутний пласт, рівномірно викладаємо начинку.
- Загортаємо в рулет. Нарізаємо булочки на середні шматочки.
- Викладаємо булочки надрізом вгору на форму, застелену пергаментом. Залишаємо відпочити в теплому місці ще на 30 хвилин.
- Змащуємо булочки збитим яйцем. Ставимо у розігріту духовку до 180 градусів на 15-20 хвилин.
Після випікання даємо булочкам трохи охолонути. Також ми ділились рецептом чудового торта "Чорний принц".