Вайб по-болгарськи: готуємо незвичайні ковбаски всього з трьох інгредієнтів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Наївшись ковбасок, гості викочуватимуться з-за столу
Що ми знаємо про Болгарію? Баниця з лаваша та сиру та пиріг "Пататник" — от і все. Однак у цій країні дуже люблять м’ясні страви і про одне таке ми сьогодні розповімо.
Болгари дуже люблять класичні кебабчета — ці ковбаски часто готують під час посиденьок на відкритому повітрі. Як правило, їх готують зі свинини, яловичини та сала та смажать на грилі. Однак зараз холодно, і ми разом зі Shuba приготуємо соковиті ковбаски з ароматною скоринкою в духовці.
Як приготувати ковбаски кебабчета
Інгредієнти на 4 порції:
- свинина — 400 г;
- яловичина — 400 г;
- сало — 50 г;
- сіль, перець чорний мелений, зіра, сушений чебрець — на смак.
Спосіб приготування:
- Два види м’яса сало миємо, сушимо, нарізаємо шматками та двічі пропускаємо через м’ясорубку.
- Отриманий фарш солимо, перчимо, приправляємо зірою, чебрецем, додаємо 3-4 ст. л. води та ретельно вимішуємо. Фарш накриваємо плівкою та відправляємо в холодильник на 2 години, а краще на ніч.
- Вологими руками з фаршу формуємо ковбаски розміром 10х3 см і насаджуємо їх на замочені дерев’яні шпажки.
- Змащуємо олією решітку, викладаємо на неї кебабчета і відправляємо в розігріту до 200°C духовку на 20-30 хвилин, періодично перевертаючи їх.
Подаємо чебабчета з домашнім хлібом і насолоджуємось. Сподіваємось, вам сподобається.