І для бутерброду до сніданку, і до борщу: домашній хліб вийде в сто разів смачніший за магазинний
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 32059
![Хліб вийде неймовірно пишним](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/41/e8bce04e-7a42863b6a835116fe89b261201dd412.jpg?v=5925_1)
Ви захочете приготувати ще, як тільки доїсте останній шматочок
Запах ароматного свіжоспеченого хліба надає будинку якогось особливого затишку. Ми вже готували італійську чіабату, тепер спробуємо спекти житній заварний хліб.
Спробуйте — і ви здивуєтеся результату. У вас вийде корисний, смачний і м’який домашній хліб, яким із задоволенням ласуватимуть усі близькі.
Як приготувати житній заварний хліб
Інгредієнти:
- житнє борошно — 150 г;
- солод — 25 г;
- яблучний сік — 250 мл;
- пшеничне цільнозернове борошно — 200 г;
- сухі дріжджі — 2,5 г;
- вода — 100 мл;
- сіль — 8 г;
- цукор коричневий — 15 г;
- коріандр — 1 г;
- кмин — 1 г;
- оливкова олія — 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Змішуємо солод із просіяним житнім борошном, додаємо підігрітий майже до кипіння сік і вимішуємо ложкою.
- Коли суміш охолоне, додаємо цільнозернове борошно і все перемішуємо. Туди ж відправляємо дріжджі, коричневий цукор, сіль, кмин і коріандр, оливкову олію, перемішуємо все міксером з насадками для тесту на малій швидкості.
- В отриману суміш додаємо воду, вимішуємо 1-2 хвилини, робимо перерву на 5 хвилин і продовжуємо вимішувати тісто протягом 5-8 хвилин.
- Форму для випікання змащуємо оливковою олією, викладаємо тісто і залишаємо в теплому місці підніматися — воно має збільшитися в об’ємі вдвічі та важити рівно 550 грамів.
- Виставляємо програму випічки на пару та розігріваємо духовку до 170 градусів. Якщо такої програми немає, на дно духовки ставимо ємність із 200-300 мл води та на півгодини відправляємо форму з тестом.
- Через вказаний час дістаємо хліб із форми, викладаємо на рушник або серветку та залишаємо на добу.
Відрізаємо шматочок хліба, намазуємо улюбленим паштетом та подаємо до столу. Смачного!