І для бутерброду до сніданку, і до борщу: домашній хліб вийде в сто разів смачніший за магазинний

Читать на русском
Автор
32050
Хліб вийде неймовірно пишним
Хліб вийде неймовірно пишним. Фото shuba.life

Ви захочете приготувати ще, як тільки доїсте останній шматочок

Запах ароматного свіжоспеченого хліба надає будинку якогось особливого затишку. Ми вже готували італійську чіабату, тепер спробуємо спекти житній заварний хліб.

Спробуйте — і ви здивуєтеся результату. У вас вийде корисний, смачний і м’який домашній хліб, яким із задоволенням ласуватимуть усі близькі.

Як приготувати житній заварний хліб

Інгредієнти:

  • житнє борошно — 150 г;
  • солод — 25 г;
  • яблучний сік — 250 мл;
  • пшеничне цільнозернове борошно — 200 г;
  • сухі дріжджі — 2,5 г;
  • вода — 100 мл;
  • сіль — 8 г;
  • цукор коричневий — 15 г;
  • коріандр — 1 г;
  • кмин — 1 г;
  • оливкова олія — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо солод із просіяним житнім борошном, додаємо підігрітий майже до кипіння сік і вимішуємо ложкою.
  2. Коли суміш охолоне, додаємо цільнозернове борошно і все перемішуємо. Туди ж відправляємо дріжджі, коричневий цукор, сіль, кмин і коріандр, оливкову олію, перемішуємо все міксером з насадками для тесту на малій швидкості.
  3. В отриману суміш додаємо воду, вимішуємо 1-2 хвилини, робимо перерву на 5 хвилин і продовжуємо вимішувати тісто протягом 5-8 хвилин.
  4. Форму для випікання змащуємо оливковою олією, викладаємо тісто і залишаємо в теплому місці підніматися — воно має збільшитися в об’ємі вдвічі та важити рівно 550 грамів.
  5. Виставляємо програму випічки на пару та розігріваємо духовку до 170 градусів. Якщо такої програми немає, на дно духовки ставимо ємність із 200-300 мл води та на півгодини відправляємо форму з тестом.
  6. Через вказаний час дістаємо хліб із форми, викладаємо на рушник або серветку та залишаємо на добу.

Відрізаємо шматочок хліба, намазуємо улюбленим паштетом та подаємо до столу. Смачного!