Ні масла, ні маргарину: фантастичне печиво всього з п’яти інгредієнтів

Читать на русском
Автор

Приготувати їх простіше, ніж сходити до магазину

Напевно, у багатьох кулінарів виникала ситуація, коли хочеться приготувати якесь смачне печиво, але вдома немає ні масла, ні маргарину. Якщо не хочеться бігти в магазин за продуктами, на допомогу приходять прості та бюджетні рецепти з мінімумом інгредієнтів.

Тому разом з "Важно знать" поділимося рецептом пісочного печива без олії та маргарину та приготуємо ідеальну випічку на смальці. Можливо, ви згадаєте цю насолоду — так готували ще наші мами та бабусі, і їхнє печиво завжди тануло у роті.

Як приготувати печиво без масла та маргарину

Інгредієнти:

  • половина склянки цукру;
  • 2 склянки борошна;
  • 1 яйце;
  • 6 ст. л. смальцю;
  • 1 ст. л. розпушувача.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці змішуємо цукор та яйце, збиваємо міксером. В отриману масу додаємо борошно та розпушувач, все акуратно перемішуємо.
  2. У тісто додаємо попередній розтоплений та охолоджений смалець. Перемішуємо ложкою, потім замішуємо тісто руками. Перекладаємо в пакет і відправляємо в холодильник на півгодини.
  3. Через зазначений час робимо з тіста невеликі заготовки будь-якої форми та викладаємо їх на застелене пергаментним папером деко. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Дістаємо печиво, даємо охолонути та подаємо з улюбленою кавою. Ви поснідаєте дуже смачно.