У кожного є така банка: найпростіший десерт до чаю зі старого варення та двох яєць

Читать на русском
Автор

Що можна приготувати зі старого варення

Ми розповідали, як приготувати смачний морквяний торт. Тепер розповідаємо, як приготувати смачне печиво з банки старого варення.

Така баночка, закатана 2-3 роки тому, яку чомусь не з’їли, мабуть, є в кожному домі. Їсти варення не хочуть, а викинути шкода. Та й не треба викидати, адже з нього приготувати розсипчасте і легке печиво. Рецептом поділились на ProstoWay.

Інгредієнти:

  • Варення (повидло, джем) – 200 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Манка – 80 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Борошно – 359 г
  • Розпушувач -2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовці. Коли трохи охолоне, змішуємо його з варенням, яйцями, манкою.
  2. Додаємо, просіюючи, борошно з розпушувачем і замішуємо тісто. Воно повинне вийти м’яке, трохи липке.
  3. З тіста формуємо кульки завбільшки з горіх. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом. Кожну кульку трохи приплюскуємо рукою або товкачкою для картоплі. Запікаємо 20-25 хв в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів. Сумарно весь процес займає 40-50 хвилин.

Печиво виходить легке, розсипчасте. Так можна смачно утилізувати старе варення, звісно, якщо воно не зіпсувалось. Які ознаки свідчать, що варення більше не можна їсти, ми розповідали раніше.