Чудова альтернатива "Шарлотці": яблучний пиріг з м’яким безе
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2071
Випічка до буденного та святкового столу
Якщо врожай яблук цього року видався відмінним і ви вже встигли наїстися цих фруктів, приготували "Шарлотку" та напилися яблучного компоту, рекомендуємо звернути увагу на рецепт ще одного смачного пирога. Готується він просто, а виходить дуже ніжним та ароматним.
Таку випічку можна приготувати до домашнього чаювання та не соромно поставити на святковий стіл, адже виходить вона досить ефектною. А рецептом з нами поділилися на Facebook-сторінці "Чуточка".
Як приготувати яблучний пиріг з м’яким безе
Інгредієнти:
Тісто
- борошно — 2 ст.;
- маргарин — 200 г;
- розпушувач — 0,5 ч. л.;
- жовток — 3 шт.;
- цукор — 3/4 ст.
Начинка
- яблука — 2-3 шт.;
Безе
- білки — 3 шт.;
- цукрова пудра — 3/4 ст.
Спосіб приготування:
- Маргарин порізати на маленькі шматочки, додати борошно, розпушувач, цукор і жовтки, перемішати.
- Тісто розподілити по змащеній олією формі – краще взяти роз’ємну форму.
- Яблука натерти на тертці та викласти на тісто.
- Запекти в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 10-15 хвилин.
- Тим часом приготувати безе, збиваючи холодні білки міксером та поступово додаючи цукрову пудру. Робити це потрібно близько 10 хвилин до гострих піків.
- Форму дістати з духовки та лопаткою викласти безе, розрівняти.
- Повернути назад у духовку ще на кілька хвилин, поки безе не підрум’яниться і не стане золотистого кольору.
- Духовку вимкнути, залишити пиріг охолонути на кілька хвилин, після чого можна подавати до столу.
А якщо ви любите випічку з яблуками, рекомендуємо також приготувати пиріг з яблуками за рецептом "Телеграфа". Ця випічка вам точно сподобається.