У кожного є така банка: найпростіший десерт до чаю зі старого варення та двох яєць

Читать на русском
Автор
2565
Таке печиво готується на раз-два
Таке печиво готується на раз-два. Фото Портал "Пляшка"

Що можна приготувати зі старого варення

Ми розповідали, як приготувати смачний морквяний торт. Тепер розповідаємо, як приготувати смачне печиво з банки старого варення.

Така баночка, закатана 2-3 роки тому, яку чомусь не з’їли, мабуть, є в кожному домі. Їсти варення не хочуть, а викинути шкода. Та й не треба викидати, адже з нього приготувати розсипчасте і легке печиво. Рецептом поділились на ProstoWay.

Інгредієнти:

  • Варення (повидло, джем) – 200 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Манка – 80 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Борошно – 359 г
  • Розпушувач -2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовці. Коли трохи охолоне, змішуємо його з варенням, яйцями, манкою.
  2. Додаємо, просіюючи, борошно з розпушувачем і замішуємо тісто. Воно повинне вийти м’яке, трохи липке.
  3. З тіста формуємо кульки завбільшки з горіх. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом. Кожну кульку трохи приплюскуємо рукою або товкачкою для картоплі. Запікаємо 20-25 хв в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів. Сумарно весь процес займає 40-50 хвилин.

Печиво виходить легке, розсипчасте. Так можна смачно утилізувати старе варення, звісно, якщо воно не зіпсувалось. Які ознаки свідчать, що варення більше не можна їсти, ми розповідали раніше.