Можливо, ними снідав Шерлок Холмс, якщо набридала вівсянка: готуємо незвичайні деруни по-англійськи
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Деруни виходять ніжними та хрусткими.
Кажуть, англійці люблять вранці ласувати вівсяною кашею. Однак, можливо, Шерлок Холмс любив і ці незвичайні деруни.
Ця страва англійської кухні за рецептом "Важно знать" відрізняється особливо ніжним смаком. Соковиті, з хрусткою скоринкою — ви точно оціните ці деруни з сиром. Ну що, йдемо готувати?
Як приготувати деруни з сиром
Інгредієнти:
- 2 картоплини великого розміру;
- 50 г вершкового масла з високим відсотком жирності;
- 100 г твердого сиру будь-якого ґатунку;
- 50 г пшеничного борошна вищого ґатунку;
- сіль та чорний мелений перець до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо, ретельно миємо, натираємо на дрібній тертці та заливаємо холодною водою. Даємо картопляній масі "відпочити" 5 хвилин, щоб вийшов зайвий крохмаль. Далі воду зливаємо та віджимаємо.
- На середньому вогні розігріваємо сковороду з 25 г вершкового масла|мастила| і просмажуємо картопляну масу до стану напівготовності.
- Картоплю відправляємо у зручну місткість, додаємо борошно, солимо та перчимо. Туди ж відправляємо натертий на великій тертці твердий сир і ретельно перемішуємо.
- Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, що залишилося, ложкою викладаємо картопляну масу і смажимо деруни з обох боків до появи апетитної красивої скоринки.
Подаємо англійські деруни з домашньою сметаною та насолоджуємось. У вас вийде чудовий сніданок.