Два продукти — і деруни вийдуть втричі смачнішими: готуватимете так завжди

Читать на русском
Автор
2411
Деруни вийдуть фантастичними
Деруни вийдуть фантастичними. Фото shuba.life

І сімейних посиденьок, і для перекусу

Мало хто відмовиться від хрустких золотистих дерунів. Класичний рецепт цієї страви складається з тертої картоплі з додаванням цибулі, яйця та невеликої кількості борошна.

А якщо до тіста додати подрібнену ковбасу та твердий сир, деруни стануть ще смачнішими. Таким незвичайним рецептом ділиться "ТСН". Проста у приготуванні, але при цьому неймовірно смачна страва не залишить байдужим нікого.

Як приготувати деруни з ковбасою та твердим сиром

Інгредієнти:

  • картопля середнього розміру – 4 шт.,
  • велика цибулина — 1 шт.;
  • варена ковбаса – 200 г;
  • твердий сир – 200 г,
  • яйце – 2 шт.,
  • кріп — 0,5 пучка,
  • борошно — 80 г;
  • сіль, перець – на свій смак;
  • рослинна олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю та цибулю чистимо, натираємо їх на великій тертці та змішуємо.
  2. Твердий сир також натираємо, ковбасу ріжемо дрібно і додаємо до подрібненої картоплі та цибулі. Туди ж відправляємо дрібно нарізаний кріп, сіль, перець на свій смак і все ретельно перемішуємо.
  3. В отриману масу вбиваємо яйця, додаємо борошно і знову добре перемішуємо.
  4. Розігріваємо сковороду з олією. За допомогою ложки викладаємо масу, формуючи деруни. Смажимо їх на середньому вогні до золотистої скоринки з кожного боку приблизно по 5-7 хвилин.

Подаємо незвичайні деруни з домашньою сметаною та насолоджуємося. Смачного.