Супершоколадний торт без грама борошна: рецепт, якому талія порадується

Читать на русском
Автор

Ні борошна, ні цукру, ні мороки з тістом

Навряд чи хтось зможе відмовитися від найніжнішого шоколадного торта. Псує настрій одне — кожен шматочок "лягає" на талію і додає їй сантиметрів.

Разом з Ukr.Media поділимося незвичайним рецептом смачної насолоди без грама борошна. У це складно повірити, але для приготування такого торта вам потрібно лише три інгредієнти – це шоколад, яйця та сіль. За простий рецепт приголомшливого десерту талія точно вам подякує.

Як приготувати шоколадний торт без борошна

Інгредієнти на форму діаметром 10-15 см:

  • 250 г чорного шоколаду (70% какао та вище);
  • 5 великих яєць;
  • сіль на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Ламаємо на шматочки 2/3 від зазначеної кількості шоколаду та розтоплюємо його на водяній бані.
  2. Яєчні жовтки відокремлюємо від білків і відправляємо в розтоплений шоколад.
  3. Білки збиваємо із щіпкою солі. В отриману масу додаємо шоколадну масу і перемішуємо до консистенції мусу або суфле.
  4. Форму застеляємо пергаментним папером, змащуємо рослинною олією або вершковим маслом і викладаємо шоколадну суму.
  5. Відправляємо лист в попередньо розігріту до 250°С духовку на 8 хвилин.
  6. Через зазначений час дістаємо торт, даємо йому охолонути протягом півгодини та відправляємо його в холодильник на 12 годин.
  7. Після поливаємо торт розтопленим шоколадом, що залишився, і відправляємо знову в холодильник на 10 хвилин.

А тепер готуємо улюблений ароматний напій та насолоджуємось. Смачного!