Супершоколадний торт без грама борошна: рецепт, якому талія порадується
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 37516
Ні борошна, ні цукру, ні мороки з тістом
Навряд чи хтось зможе відмовитися від найніжнішого шоколадного торта. Псує настрій одне — кожен шматочок "лягає" на талію і додає їй сантиметрів.
Разом з Ukr.Media поділимося незвичайним рецептом смачної насолоди без грама борошна. У це складно повірити, але для приготування такого торта вам потрібно лише три інгредієнти – це шоколад, яйця та сіль. За простий рецепт приголомшливого десерту талія точно вам подякує.
Як приготувати шоколадний торт без борошна
Інгредієнти на форму діаметром 10-15 см:
- 250 г чорного шоколаду (70% какао та вище);
- 5 великих яєць;
- сіль на свій смак.
Спосіб приготування:
- Ламаємо на шматочки 2/3 від зазначеної кількості шоколаду та розтоплюємо його на водяній бані.
- Яєчні жовтки відокремлюємо від білків і відправляємо в розтоплений шоколад.
- Білки збиваємо із щіпкою солі. В отриману масу додаємо шоколадну масу і перемішуємо до консистенції мусу або суфле.
- Форму застеляємо пергаментним папером, змащуємо рослинною олією або вершковим маслом і викладаємо шоколадну суму.
- Відправляємо лист в попередньо розігріту до 250°С духовку на 8 хвилин.
- Через зазначений час дістаємо торт, даємо йому охолонути протягом півгодини та відправляємо його в холодильник на 12 годин.
- Після поливаємо торт розтопленим шоколадом, що залишився, і відправляємо знову в холодильник на 10 хвилин.
А тепер готуємо улюблений ароматний напій та насолоджуємось. Смачного!