Відмінна ідея до святкового столу: цей фінський салат "утре ніс" решті страв

Читать на русском
Автор

Готується просто, з’їдається швидко

Якщо набридло на святковий стіл готувати звичний олів’є та оселедець під "Шубою", то у нас є чудова ідея. Сьогодні ми розповімо про один популярний у Фінляндії салат.

Називається страва "Росолі" і готується вона із звичних нам продуктів. А ось результат вас здивує: яскравий та свіжий смак відмінно урізноманітнить будь-який стіл. Незвичайним рецептом ділиться "Важно знать".

Як приготувати салат "Росолі" з оселедцем і буряком

Інгредієнти;

  • 250 г оселедця;
  • 250 г вареного буряка;
  • 300 г вареної картоплі;
  • 150 г вареної моркви;
  • 4 яйця;
  • 80 г червоної цибулі;
  • 150 г солоних огірків;
  • 200 г зелених яблук;
  • 90 г майонезу;
  • сіль та перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Оселедець чистимо від плавників, кісток та шкірки. Філе нарізаємо маленькими кубиками.
  2. Відварену картоплю, моркву та буряк чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.
  3. Так само подрібнюємо солоні огірки та свіжу червону цибулю.
  4. Яблуко чистимо від шкірки, видаляємо серцевину, м'якуш нарізаємо дрібніше, ніж решта інгредієнтів.
  5. Підготовлені інгредієнти змішуємо в одній мисці, заправляємо майонезом, солимо та перчимо. Все перемішуємо, за бажанням прикрашаємо подрібненою зеленню (кропом, петрушкою або цибулею) і подаємо до столу.

Подаємо салат з ніжним курячим філе та насолоджуємося. Вам точно сподобається!