Зупинитися неможливо: шоколадно-сирний торт без випічки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ароматний сирно-шоколадний торт
Рецепти тортів нашвидкуруч цінні тим, що без особливих турбот і мороки можна швидко отримати домашню смакоту. Так можна приготувати торт у склянці а-ля "Наполеон" або звернути увагу на шоколадно-сирний десерт з вишневим желе.
Цей торт просто готується, але дуже смачний й святково виглядає на столі. А рецептом з нами поділилися на Facebook-сторінці "Солодка Творчість із Ретро випічкою".
Як приготувати шоколадний торт
Інгредієнти:
Основа:
- шоколадне печиво з начинкою (наприклад, Oreo) – 150 г;
- вершкове масло — 40 г;
Сирна начинка:
- сир жирний — 200 г;
- вершки 36% — 200 г;
- цукрова пудра — 50 г;
- ванільний цукор — 1 пак.;
- желатин — 15 г;
- вода — 1/4 склянки.
Желе:
- вишня — 300 г;
- вишневий сік;
Спосіб приготування:
- Печиво подрібнити на крихту.
- Змішати його з розм’якшеним вершковим маслом до отримання консистенції мокрого піску.
- Роз’ємну форму, діаметром 21 см, застелити пергаментним папером.
- Отриману масу викласти на дно форми та утрамбувати ложкою або дном склянки, поставити на 30 хвилин у холодильник.
- Тим часом зробити сирну начинку.
- Для цього желатин розчинити у воді, залишити набрякнути.
- У чашу міксера помістити сир та цукрову пудру, перебити до однорідності.
- Додати ванільний цукор, перемішати.
- Наприкінці додати трохи розпущеного желатину і ретельно перемішати.
- В іншій ємності збити вершки до консистенції густої сметани.
- Поступово додати в сир, чергуючи з желатином і перемішати за допомогою шпателя.
- Викласти сирну масу на основу печива і залишити для застигання в холодильнику.
- З вишневого соку приготувати желе згідно з інструкцією на упаковці з желатином, трохи остудити.
- По поверхні сирного торта розкласти 1/3 частину вишень, залити 1/4 частиною трохи охололого желе.
- Поставити у холодильник, щоб желе застигло.
- Так повторити кілька разів, останнім шаром має бути желе.
А якщо ви любите торти, рекомендуємо приготувати торт із трьох інгредієнтів за рецептом "Телеграфа". Така випічка прикрасить святковий стіл чи стане щоденним десертом.