Зупинитися неможливо: шоколадно-сирний торт без випічки

Читать на русском
Автор
2310
Виходить ніжним та оригінальним
Виходить ніжним та оригінальним. Фото youtube.com

Ароматний сирно-шоколадний торт

Рецепти тортів нашвидкуруч цінні тим, що без особливих турбот і мороки можна швидко отримати домашню смакоту. Так можна приготувати торт у склянці а-ля "Наполеон" або звернути увагу на шоколадно-сирний десерт з вишневим желе.

Цей торт просто готується, але дуже смачний й святково виглядає на столі. А рецептом з нами поділилися на Facebook-сторінці "Солодка Творчість із Ретро випічкою".

Як приготувати шоколадний торт

Інгредієнти:

Основа:

  • шоколадне печиво з начинкою (наприклад, Oreo) – 150 г;
  • вершкове масло — 40 г;

Сирна начинка:

  • сир жирний — 200 г;
  • вершки 36% — 200 г;
  • цукрова пудра — 50 г;
  • ванільний цукор — 1 пак.;
  • желатин — 15 г;
  • вода — 1/4 склянки.

Желе:

  • вишня — 300 г;
  • вишневий сік;

Спосіб приготування:

  1. Печиво подрібнити на крихту.
  2. Змішати його з розм’якшеним вершковим маслом до отримання консистенції мокрого піску.
  3. Роз’ємну форму, діаметром 21 см, застелити пергаментним папером.
  4. Отриману масу викласти на дно форми та утрамбувати ложкою або дном склянки, поставити на 30 хвилин у холодильник.
  5. Тим часом зробити сирну начинку.
  6. Для цього желатин розчинити у воді, залишити набрякнути.
  7. У чашу міксера помістити сир та цукрову пудру, перебити до однорідності.
  8. Додати ванільний цукор, перемішати.
  9. Наприкінці додати трохи розпущеного желатину і ретельно перемішати.
  10. В іншій ємності збити вершки до консистенції густої сметани.
  11. Поступово додати в сир, чергуючи з желатином і перемішати за допомогою шпателя.
  12. Викласти сирну масу на основу печива і залишити для застигання в холодильнику.
  13. З вишневого соку приготувати желе згідно з інструкцією на упаковці з желатином, трохи остудити.
  14. По поверхні сирного торта розкласти 1/3 частину вишень, залити 1/4 частиною трохи охололого желе.
  15. Поставити у холодильник, щоб желе застигло.
  16. Так повторити кілька разів, останнім шаром має бути желе.

А якщо ви любите торти, рекомендуємо приготувати торт із трьох інгредієнтів за рецептом "Телеграфа". Така випічка прикрасить святковий стіл чи стане щоденним десертом.