Від цих їжаків за хвилину не залишиться ні шматочка: ви приготуєте їх, граючи

Читать на русском
Автор

Діти із задоволенням допоможуть їх готувати

Якщо звичайні тефтелі вже набридли, пропонуємо урізноманітнити цю страву. Сьогодні ми приготуємо незвичайні м’ясні їжачки з рисом.

Така страва за рецептом "На пенсії" порадує не лише ваш шлунок, а й око. Гарні, смачні та ситні їжачки стануть улюбленими не тільки у дітей, а й у дорослих.

Як приготувати їжачки з рисом

Інгредієнти:

  • фарш м’ясний — 450 г;
  • рис — 60 г;
  • цибуля — 2 шт.;
  • курячі яйця — 1 шт.;
  • часник — 1-2 зубчики;
  • томатна паста — 2 ст. л.;
  • борошно — 1 ст. л. з гіркою;
  • вода або бульйон — 350 г;
  • сіль та цукор — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю та часник чистимо і відправляємо в блендер, додаємо 30-50 г води та подрібнюємо.
  2. Фарш відправляємо в миску, додаємо подрібнені овочі, яйце, замочений у холодній воді рис. Солимо, перчимо, за бажанням додаємо приправи. Все ретельно перемішуємо до однорідної в’язкої маси, формуємо невеликі круглі тефтелі та викладаємо у звичайну каструлю щільно один до одного.
  3. В окремій мисці до однорідності розмішуємо борошно та томатну пасту, додаємо воду (бульйон), трохи солі, перцю та цукру.
  4. Отриманим соусом заливаємо м’ясні їжачки так, щоб вони трохи виглядали. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні під закритою кришкою приблизно 25 хвилин.

Подаємо їжачки з улюбленим салатом. Від такої вечері неможливо відмовитись.