Від цих їжаків за хвилину не залишиться ні шматочка: ви приготуєте їх, граючи
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 601
Діти із задоволенням допоможуть їх готувати
Якщо звичайні тефтелі вже набридли, пропонуємо урізноманітнити цю страву. Сьогодні ми приготуємо незвичайні м’ясні їжачки з рисом.
Така страва за рецептом "На пенсії" порадує не лише ваш шлунок, а й око. Гарні, смачні та ситні їжачки стануть улюбленими не тільки у дітей, а й у дорослих.
Як приготувати їжачки з рисом
Інгредієнти:
- фарш м’ясний — 450 г;
- рис — 60 г;
- цибуля — 2 шт.;
- курячі яйця — 1 шт.;
- часник — 1-2 зубчики;
- томатна паста — 2 ст. л.;
- борошно — 1 ст. л. з гіркою;
- вода або бульйон — 350 г;
- сіль та цукор — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Цибулю та часник чистимо і відправляємо в блендер, додаємо 30-50 г води та подрібнюємо.
- Фарш відправляємо в миску, додаємо подрібнені овочі, яйце, замочений у холодній воді рис. Солимо, перчимо, за бажанням додаємо приправи. Все ретельно перемішуємо до однорідної в’язкої маси, формуємо невеликі круглі тефтелі та викладаємо у звичайну каструлю щільно один до одного.
- В окремій мисці до однорідності розмішуємо борошно та томатну пасту, додаємо воду (бульйон), трохи солі, перцю та цукру.
- Отриманим соусом заливаємо м’ясні їжачки так, щоб вони трохи виглядали. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні під закритою кришкою приблизно 25 хвилин.
Подаємо їжачки з улюбленим салатом. Від такої вечері неможливо відмовитись.