Неймовірні ліниві котлети за 15 хвилин: навіть фаршу торкатись не треба

Читать на русском
Автор

Котлетки виходять дуже соковитими

Ми розповідали, як спростити приготування фаршу. Тепер ділимось цікавим рецептом котлет в соусі. Їх можна дуже просто і швидко приготувати.

Котлети ліниві, адже їх можна викладати ложкою просто на сковороді — вам навіть фаршу торкатись не доведеться. Як їх готувати, розповіли на порталі "1 хвилина".

Інгредієнти для котлет:

  • 500 г фаршу;
  • 3 цибулини;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • 3 ст. л. крохмалю;
  • 3 зубчики часнику;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • олія для смаження.

Для підливи:

  • 2 ст. л. борошна;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 2 ст. л. олії;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • сіль, сушені трави, лавровий лист.

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками. Змішуємо цибулю з м'ясним фаршем, додаємо майонез, вбиваємо яйця, всипаємо крохмаль.
  2. Вичавлюємо часник, солимо, перчимо. Ставимо пательню на вогонь, вливаємо олію.
  3. Ложкою викладаємо котлети на сковорідку, смажимо під кришкою на середньому вогні. Перевертаємо котлети, коли з'явиться золотава скоринка, підсмажуємо до готовності.
  4. Викладаємо готові котлетки на паперовий рушник. Паралельно можна готувати підливу.
  5. Наливаємо олію та вершкове масло в каструлю з товстим дном, розтоплюємо жир. Додаємо борошно, ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок.
  6. Витримуємо трішки на вогні, додаємо томатну пасту, перемішуємо. Починаємо вливати потроху воду, після кожної порції змішуємо масу до однорідності.
  7. Всипаємо сіль, цукор, чорний мелений перець, лавровий лист, сухий кріп та часник. Перемішуємо, кип'ятимо протягом декількох хвилин.

Подаємо котлети з підливою та гарніром, який вам подобається. Особливо вдала комбінація буде з ніжним картопляним пюре.