Неймовірні ліниві котлети за 15 хвилин: навіть фаршу торкатись не треба
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Котлетки виходять дуже соковитими
Ми розповідали, як спростити приготування фаршу. Тепер ділимось цікавим рецептом котлет в соусі. Їх можна дуже просто і швидко приготувати.
Котлети ліниві, адже їх можна викладати ложкою просто на сковороді — вам навіть фаршу торкатись не доведеться. Як їх готувати, розповіли на порталі "1 хвилина".
Інгредієнти для котлет:
- 500 г фаршу;
- 3 цибулини;
- 2 яйця;
- 3 ст. л. майонезу;
- 3 ст. л. крохмалю;
- 3 зубчики часнику;
- 0,5 ч. л. солі;
- 1 дрібка чорного меленого перцю;
- олія для смаження.
Для підливи:
- 2 ст. л. борошна;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 2 ст. л. олії;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ст. л. сметани;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- сіль, сушені трави, лавровий лист.
Спосіб приготування:
- Нарізаємо цибулю дрібними кубиками. Змішуємо цибулю з м'ясним фаршем, додаємо майонез, вбиваємо яйця, всипаємо крохмаль.
- Вичавлюємо часник, солимо, перчимо. Ставимо пательню на вогонь, вливаємо олію.
- Ложкою викладаємо котлети на сковорідку, смажимо під кришкою на середньому вогні. Перевертаємо котлети, коли з'явиться золотава скоринка, підсмажуємо до готовності.
- Викладаємо готові котлетки на паперовий рушник. Паралельно можна готувати підливу.
- Наливаємо олію та вершкове масло в каструлю з товстим дном, розтоплюємо жир. Додаємо борошно, ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок.
- Витримуємо трішки на вогні, додаємо томатну пасту, перемішуємо. Починаємо вливати потроху воду, після кожної порції змішуємо масу до однорідності.
- Всипаємо сіль, цукор, чорний мелений перець, лавровий лист, сухий кріп та часник. Перемішуємо, кип'ятимо протягом декількох хвилин.
Подаємо котлети з підливою та гарніром, який вам подобається. Особливо вдала комбінація буде з ніжним картопляним пюре.