Ми підкажемо, як приготувати ліниві хачапурі.
Хачапурі — це не просто грузинська страва, це справжня легенда, що підкорила серця гурманів усьому світу. Апетитне тісто, тягучий сир та ароматні спеції роблять хачапурі справжнім кулінарним шедевром.
Проте, приготування традиційних хачапурі може потребувати багато часу та зусиль. Що ж робити, якщо хочеться поласувати цією смачною стравою, але немає багато часу? Про це пише портал Кухарі.
Сьогодні ми поділимося з вами рецептом хачапурі в мікрохвильовці, який дозволить вам насолодитися справжнім грузинським смаком без зайвих клопотів.
Інгредієнти:
- 2 лаваші
- 150 г сиру сулугуні
- 50 г вершкового масла
- 1 яйце
- 1 ст. л. молока
- 1/2 ч. л. солі
- 1/4 ч. л. чорного перцю
Приготування:
- Натріть сир сулугуні на крупній тертці.
- Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовці.
- Змішайте яйце, молоко, сіль та чорний перець.
- Змастіть лаваш розтопленим вершковим маслом.
- Викладіть на лаваш тертий сир сулугуні.
- Накрийте лаваш другим лавашем.
- Змастіть верхній лаваш яєчною сумішшю.
- Загорніть краї лаваша конвертом.
- Викладіть хачапурі на тарілку і поставте в мікрохвильовку.
- Готуйте хачапурі при максимальній потужності протягом 2-3 хвилин.
Порада:
- За бажанням, ви можете додати до начинки зелень, оливки або інші ваші улюблені інгредієнти.
- Також можна запекти хачапурі в духовці. Для цього викладіть його на деко, застелене пергаментним папером, і запікайте при 180°C протягом 15-20 хвилин.
Хачапурі в мікрохвильовці — це чудовий варіант для швидкого та смачного перекусу. Спробуйте приготувати їх за цим рецептом, і ви будете приємно здивовані результатом!
А якщо ви любите смачно та ситно поснідати, рекомендуємо звернути увагу на різноманітні варіанти сніданків, які публікує "Телеграф". Також ми розповідали, як приготувати дуже смачні тоненькі млинці.