Такого простого та смачного торта ви ще не їли: медова випічка з горіхами

Читать на русском
Автор

Торт виходить неймовірно ніжним, ароматним та по-домашньому затишним

Мед є досить універсальним продуктом тваринного походження. Його їдять ложками, додають до чаю, маринують у ньому м'ясо або готують смачну випічку.

Рецептом такого медово-горіхового торта ми сьогодні й хочемо поділитися. Він виходить повітряним, вологим з медовою ноткою, інформує "Українська ґаздиня".

Як приготувати горіхово-медовий торт

Інгредієнти:

Коржі:

  • яйця – 6 шт.,
  • цукор – 200 г,
  • мед – 250 г,
  • борошно – 375 г,
  • масло – 40 г,
  • сода (не гашена) – 2 ч.л.,
  • горіхи – 1 скл.

Крем:

  • сметана – 0,5 л,
  • цукор – 150 г.

Спосіб приготування:

  1. Масло розтопити і залишити трохи вистигнути. Якщо мед густий, підтопити його на водяній бані.
  2. Яйця збити з цукром до білого кольору.
  3. Додати до них масло, мед, борошно, соду.
  4. Тісто розділити на три частини.
  5. Кожну частину по черзі викладати на застелене пергаментом деко, посипати 1/3 посічених горіхів та випікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 10-15 хвилин.
  6. Для крему збити на невеликих обертах сметану з цукром.
  7. Розділити крем на дві частини та перемастити два коржі, верхній залишити без крему, підрівняти краї.
  8. Залишити настоятися при кімнатній температурі, а потім покласти в холодильник на декілька годин.

А якщо ви любите торти, приготуйте найсмачніший торт без випічки з горіхами та чорносливом. Він готується просто і виходить напрочуд смачним.