Смажена риба уже в минулому: приготуйте її у лаваші

Читати російською
Автор

Рибка виходить соковитою та ароматною

Любителі риби ймовірно уже приготували безліч страв із неї. Рибу маринують, запікають з овочами, смажать або варять смачну рибну юшку.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати рибу, загорнувши кожен шматочок у лаваш. Вам неодмінно сподобається це варіант приготування, інформують на порталі "Майстерня ідей".

Як приготувати рибу у лаваші

Інгредієнти:

  • філе минтаю – 1500 г;
  • сметана – 2 ч. л.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • яйце – 2 шт.;
  • майонез – 300 г;
  • лаваш – 6 шт. 20х30 см;
  • діжонська гірчиця – 2 ч. л.;
  • цибуля ріпчаста – шт.;
  • сир – 200 г;
  • петрушка – пучок.

Спосіб приготування

  1. Філе минтаю помити, просушити.
  2. Нарізати рибу порційними шматочками, посолити, поперчити, додати улюблені спеції.
  3. В окремому посуді збити яйце, додати майонез, діжонську гірчицю і ретельно перемішайте.
  4. Натерти на дрібній тертці сир, подрібнити петрушку та з’єднати з майонезною сумішшю.
  5. Підготувати цибулю та помідори, нарізавши їх тонкими кільцями, і викласти на лаваш.
  6. Залийте овочі приготованим соусом.
  7. Зверху овочевого шару викласти філе та знову залити соусом.
  8. Акуратно загорнути начинку в лаваш, формуючи конверт, і перекласти на деко, застелене пергаментом.
  9. Повторити процес з усіма шматочками риби.
  10. Збити друге яйце зі сметаною та залити отриманою сумішшю конвертики.
  11. Запікати рибу у попередньо розігрітій до 180 градусів протягом 30-35 хвилин.

Раніше ми публікували рецепт ніжної риби у вершковому соусі. Ніжне м'ясо риби у поєднанні з вершковим сирним соусом створює вишуканий смак, який не залишить байдужим жодного гурмана.