Ідеально до обіду: як смачно приготувати рибу у вершковому соусі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудове доповнення до гарніру на обід чи вечерю
Рибу можна готувати багатьма способами. Її смажать, запікають, варять рибну юшку або маринують.
Сьогодні ми хочемо порадити рецепт приготування риби у вершковому соусі. Її перевага у тому, що вона готується за лічені хвилини й виходить смачною та ніжною, інформують на порталі "shuba".
Як приготувати рибу у вершковому соусі
Інгредієнти:
- філе червоної риби — 700 г;
- шпинат — 100 г;
- часник — 4 зуб.;
- вершки 30% — 1.5 скл.;
- твердий тертий сир — 50 г;
- вода — 0.5 скл.;
- борошно пшеничне — 1 ст. л.;
- олія соняшникова рафінована — 2 ст. л.;
- масло вершкове — 30 г;
- сіль — за смаком;
- перець чорний мелений — за смаком;
Спосіб приготування:
- Рибу промити, просушити, посолити та поперчити з кожного боку.
- Викласти шматочки риби на добре розігріту з олією сковороду.
- Обсмажити з одного боку близько 5 хвилин до рум’яності, перевернути на інший бік, обсмажити.
- Часник почистити й пропустити через прес.
- Шпинат промити й просушити, нарізати невеликими шматочками.
- Сир натерти на середній або великій тертці.
- Рибу зняти зі сковороди, сковороду витерти насухо паперовими серветками.
- Знову налити невелику кількість олії та покласти шматочок вершкового масла.
- Покласти на сковороду часник і трішки його обсмажити до появи приємного запаху, додати борошно і швидко перемішати.
- Тонкою цівкою влити гарячу воду, усе добре перемішати, щоб не було грудочок, до густої консистенції.
- Влити вершки, додати спеції, постійно перемішуючи.
- Додати натертий сир, перемішати соус на маленькому вогні до розплавлення сиру.
- Викласти шпинат, перемішати, вимішувати соус до потрібної густоти.
- Викласти у соус шматочки смаженої риби, тушкувати 2-3 хвилини, зняти з вогню.
- Подавати тушковану рибу із соусом та гарніром.
А якщо ви любите рибу, рекомендуємо приготувати бутербродну пасту з оселедця за рецептом "Телеграфа". А якщо ви любите скумбрію, рекомендуємо один цікавий маринад для неї.