Просто пальчики оближеш: у такому маринаді можна готувати і скумбрію, і оселедець
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 68772
Подруги обов'язково попросять рецепт
Скумбрія — досить популярна риба на українському ринку. Її запікають, коптять і навіть варять супи.
Нерідко цю рибку і маринують, тому сьогодні ми хочемо поділитися рецептом смачного маринаду, у якому рибка виходить особливо смачною. А рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".
Як приготувати маринад для скумбрії
Інгредієнти:
- скумбрія свіжоморожена – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт. або більше;
Маринад
- кетчуп або томатна паста (пасту треба трохи розвести водою) – 4 ст. л.;
- олія соняшникова – 120 мл;
- цукровий пісок – 2 ст. л.;
- сіль – 1 ст. л.;
- коріандр горошком – 1 ч. л.;
- перець чорний горошком (або суміш перців) – 1 ч. л.;
- перець запашний – 4-6 шт.;
- лавровий лист – 2-3 шт.;
- оцет 9% – 50 мл
Спосіб приготування:
- Скумбрію помити, прибрати все зайве, просушити паперовими рушниками та нарізати шматочками шириною близько 2 см.
- Для маринаду необхідно викласти кетчуп у невелику каструльку, влити олію, додати цукор, сіль, коріандр, перець, лавровий лист.
- Добре все перемішати, та підігріти на невеликому вогні до розчинення солі та цукру і закипання.
- Після цього влити оцет, знову довести рідину до кипіння та вимкнути вогонь. Залишити до повного охолодження.
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
- На дно посуди для маринування викласти половину цибулі, потім усю рибу і зверху залишки цибулі.
- Залити скумбрію та овочі маринадом — він повинен повністю покривати рибу.
- Закрити посудину кришкою та залишити у холодильнику на добу.
А якщо ви любите рибу, рекомендуємо приготувати її з шапочкою зі сметани та моркви за рецептом "Телеграфа". Для цієї справи підійде навіть найдешевша риба.