Просто пальчики оближеш: у такому маринаді можна готувати і скумбрію, і оселедець

Читать на русском
Автор
68856
Домашня рибка вийде смачнішою за магазинну Новина оновлена 09 грудня 2023, 17:35
Домашня рибка вийде смачнішою за магазинну. Фото filizhanka.top

Подруги обов'язково попросять рецепт

Скумбрія — досить популярна риба на українському ринку. Її запікають, коптять і навіть варять супи.

Нерідко цю рибку і маринують, тому сьогодні ми хочемо поділитися рецептом смачного маринаду, у якому рибка виходить особливо смачною. А рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".

Як приготувати маринад для скумбрії

Інгредієнти:

  • скумбрія свіжоморожена – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт. або більше;

Маринад

  • кетчуп або томатна паста (пасту треба трохи розвести водою) – 4 ст. л.;
  • олія соняшникова – 120 мл;
  • цукровий пісок – 2 ст. л.;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • коріандр горошком – 1 ч. л.;
  • перець чорний горошком (або суміш перців) – 1 ч. л.;
  • перець запашний – 4-6 шт.;
  • лавровий лист – 2-3 шт.;
  • оцет 9% – 50 мл

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію помити, прибрати все зайве, просушити паперовими рушниками та нарізати шматочками шириною близько 2 см.
  2. Для маринаду необхідно викласти кетчуп у невелику каструльку, влити олію, додати цукор, сіль, коріандр, перець, лавровий лист.
  3. Добре все перемішати, та підігріти на невеликому вогні до розчинення солі та цукру і закипання.
  4. Після цього влити оцет, знову довести рідину до кипіння та вимкнути вогонь. Залишити до повного охолодження.
  5. Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
  6. На дно посуди для маринування викласти половину цибулі, потім усю рибу і зверху залишки цибулі.
  7. Залити скумбрію та овочі маринадом — він повинен повністю покривати рибу.
  8. Закрити посудину кришкою та залишити у холодильнику на добу.

А якщо ви любите рибу, рекомендуємо приготувати її з шапочкою зі сметани та моркви за рецептом "Телеграфа". Для цієї справи підійде навіть найдешевша риба.