Ідеальна закуска до шашлику: малосольні огірки нашвидкуруч сподобаються близьким

Читать на русском
Автор

Чудове доповнення до шашлику

Уже зовсім скоро будуть перші огірочки, а отже — найкращий час куштувати їх свіжими та готувати різноманітні смачні закуски до шашлику. Незмінною класикою лишається салат з огірками, помідорами, цибулею та кропом.

Проте сьогодні ми пропонуємо огірочки замаринувати — вони виходять надзвичайно смачними та хрумкими. А рецептом з нами поділилися на Facebook-сторінці "Citymarket Черкаси".

Як приготувати малосольні огірки

Інгредієнти:

  • огірки свіжі — 1 кг;
  • сіль — 2 ст. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • парасольки кропу — 4-6 шт.;
  • лист хрону — 1-2 шт.;
  • листя смородини або вишні — за бажанням;
  • лавровий лист — 1-2 шт.;
  • чорний перець горошком — 8 шт.;
  • часник — 3 зубчики (за смаком);
  • вода — 1 л.;
  • перець гострий червоний — за бажанням;

Спосіб приготування:

  1. Огірки однакового розміру замочити у холодній воді приблизно на 4 години.
  2. Обрізати овочі з обох боків, а якщо огірки великі — розрізати навпіл.
  3. Воду закип'ятити, розчинити сіль та цукор, охолодити до кімнатної температури.
  4. На дно тазика або емальованої каструлі покласти усю зелень та частину кропу, додати перець і очищений часник.
  5. Викласти огірки, зверху покласти решту парасольок кропу, залити охолодженим розсолом.
  6. Придавити зверху кришкою або тарілкою й залишити на добу.

Раніше ми публікували рецепт салату з огірків з яйцями.