Ідеальна закуска до шашлику: малосольні огірки нашвидкуруч сподобаються близьким
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудове доповнення до шашлику
Уже зовсім скоро будуть перші огірочки, а отже — найкращий час куштувати їх свіжими та готувати різноманітні смачні закуски до шашлику. Незмінною класикою лишається салат з огірками, помідорами, цибулею та кропом.
Проте сьогодні ми пропонуємо огірочки замаринувати — вони виходять надзвичайно смачними та хрумкими. А рецептом з нами поділилися на Facebook-сторінці "Citymarket Черкаси".
Як приготувати малосольні огірки
Інгредієнти:
- огірки свіжі — 1 кг;
- сіль — 2 ст. л.;
- цукор — 1 ч. л.;
- парасольки кропу — 4-6 шт.;
- лист хрону — 1-2 шт.;
- листя смородини або вишні — за бажанням;
- лавровий лист — 1-2 шт.;
- чорний перець горошком — 8 шт.;
- часник — 3 зубчики (за смаком);
- вода — 1 л.;
- перець гострий червоний — за бажанням;
Спосіб приготування:
- Огірки однакового розміру замочити у холодній воді приблизно на 4 години.
- Обрізати овочі з обох боків, а якщо огірки великі — розрізати навпіл.
- Воду закип'ятити, розчинити сіль та цукор, охолодити до кімнатної температури.
- На дно тазика або емальованої каструлі покласти усю зелень та частину кропу, додати перець і очищений часник.
- Викласти огірки, зверху покласти решту парасольок кропу, залити охолодженим розсолом.
- Придавити зверху кришкою або тарілкою й залишити на добу.
Раніше ми публікували рецепт салату з огірків з яйцями.