Обов’язково запасіться горохом для такого супчика: сім’я буде їсти його каструлями

Читати російською
Автор

Забудете навіть про улюблений борщ

Найпопулярнішою першою стравою у нас є класичний борщ. Однак, якщо хочеться урізноманітнити своє меню, приготуйте гороховий суп з беконом.

Насичений смак та аромат, ніжна консистенція — це все про гороховий суп з беконом за рецептом "Ідей для сніданку та вечері". Варто приготувати раз – і ця страва стане вашим фаворитом.

Як приготувати гороховий суп з беконом

Інгредієнти:

  • горох – 300 г;
  • вода – 2 л;
  • бекон сирокопчений — 150 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • рослинна олія — 1 — 2 ст. л.;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • сіль, перець – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Замочуємо горох на кілька годин, після ретельно його миємо. Відправляємо його в каструлю, заливаємо водою і варимо протягом 40 хвилин, потім солимо до свого смаку.
  2. Цибулю та моркву чистимо і нарізаємо кубиками. Відправляємо їх на розігріту сковороду з олією, обсмажуємо до м’якості.
  3. До овочів додаємо бекон нарізаний і обсмажуємо протягом 5-7 хвилин. Підготовлені овочі з беконом відправляємо у каструлю з горохом.
  4. У каструлю доливаємо необхідну кількість води та викладаємо лавровий лист. Доводимо до кипіння та варимо протягом 5 хвилин.

Подаємо гороховий суп із домашнім хлібом. Близьких за вуха не відтягнете.