Ідеально до сніданку і святкової нарізки: з цією бюджетною м’ясною закускою ви забудете про магазинні ковбаси

Читати російською
Автор

Одна з найкращих м’ясних закусок

Ми розповідали, як приготувати особливо смачну ковбасу з курячих стегенець. Тепер радимо спробувати запекти курячу грудинку.

Рецептом поділились на порталі "Школа Життя". Її можна подавати гарячою, як основну страву, або в холодному вигляді – наприклад, класти в нарізку чи на бутерброди замість ковбаси.

Інгредієнти:

  • Шматок грудинки
  • Мелений коріандр — 1 чайна ложка
  • Чорний мелений перець — 1 чайна ложка
  • Сушений базилік — 1 чайна ложка
  • Сіль — до смаку

Спосіб приготування:

  1. М’ясо промиваємо під проточною водою, і добре сушимо. Вздовж цього шматочка робимо невеликі надрізи вглиб.
  2. Часник чистимо, нарізаємо на пластини. Шпигуємо ним весь шматок.
  3. Усі спеції змішуємо. Шматок ретельно натираємо з усіх боків.
  4. Загортаємо м’ясо у фольгу і відправляємо в духовку запікатись. Приблизний час приготування — година при температурі 180 градусів.
  5. Дістаємо м’ясо, даємо йому відпочити хвилин 10. Після цього часу можна розгортати шматок і подавати. Сік, що залишився, можна використовувати як підливу для м’яса або для гарніру.

Виходить ситно, ароматно та насичено. Також ми розповідали, як приготувати смачне порційне заливне із курячого м’яса.