Ідеально до сніданку і святкової нарізки: з цією бюджетною м’ясною закускою ви забудете про магазинні ковбаси
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Одна з найкращих м’ясних закусок
Ми розповідали, як приготувати особливо смачну ковбасу з курячих стегенець. Тепер радимо спробувати запекти курячу грудинку.
Рецептом поділились на порталі "Школа Життя". Її можна подавати гарячою, як основну страву, або в холодному вигляді – наприклад, класти в нарізку чи на бутерброди замість ковбаси.
Інгредієнти:
- Шматок грудинки
- Мелений коріандр — 1 чайна ложка
- Чорний мелений перець — 1 чайна ложка
- Сушений базилік — 1 чайна ложка
- Сіль — до смаку
Спосіб приготування:
- М’ясо промиваємо під проточною водою, і добре сушимо. Вздовж цього шматочка робимо невеликі надрізи вглиб.
- Часник чистимо, нарізаємо на пластини. Шпигуємо ним весь шматок.
- Усі спеції змішуємо. Шматок ретельно натираємо з усіх боків.
- Загортаємо м’ясо у фольгу і відправляємо в духовку запікатись. Приблизний час приготування — година при температурі 180 градусів.
- Дістаємо м’ясо, даємо йому відпочити хвилин 10. Після цього часу можна розгортати шматок і подавати. Сік, що залишився, можна використовувати як підливу для м’яса або для гарніру.
Виходить ситно, ароматно та насичено. Також ми розповідали, як приготувати смачне порційне заливне із курячого м’яса.