Це скарб: рецепт надзвичайної порційної закуски на свята
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Таке заливне матиме ефектний вигляд на святковому столі
Ми розповідали, як готувати класичний холодець. Тепер ділимось рецептом розкішних порційних закусок, зроблених по тому ж принципу.
Рецептом порційного заливного з курячого філе поділились на порталі "Школа Життя". Воно чудово тримає форму, готується швидко та просто.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 400 г
- Перепелині яйця – 10 шт
- Цибуля – 1 шт
- Морква – 1 шт
- Петрушка – 3 гілочки
- Агар-Агар – 10 г
- Вода – 400 мл
- Сіль та перець – до смаку
- Лавровий лист – 1-2 шт
Спосіб приготування:
- Курячі грудки нарізаємо на дрібніші частини і складаємо в невелику каструлю. Додаємо туди моркву, цибулю, сіль, чорний перець горошком і лавровий лист.
- Заливаємо усе водою та ставимо на вогонь. Коли вода закипить, знімаємо пінку. Накриваємо усе кришкою та залишаємо на слабкому вогні варитися на 20 хвилин.
- Куряче філе нарізаємо дрібними шматочками. Варену моркву дістаємо з бульйону, нарізаємо його на половинки кружечків. Цибулю можна викинути.
- Підготуємо листочки петрушки та нарізаємо перепелині яйця на половинки. У процідженому бульйоні розчиняємо Агар-Агар, нагріваємо до кипіння, потім даємо охолонути.
- Підготовлені інгредієнти розкладаємо у форми для кексів та заливаємо бульйоном. Ставимо заливне в холодильник на 2 години.
Застигає таке заливне міцно і його дуже легко витягти з форм — достатньо просто перевернути на тарілку. Також ми ділились рецептом красивого салату "Білий принц".