Це скарб: рецепт надзвичайної порційної закуски на свята

Читать на русском
Автор
Нереально смачна закуска, ще й готується просто Новина оновлена 06 грудня 2023, 14:24
Нереально смачна закуска, ще й готується просто. Фото cookpad.com

Таке заливне матиме ефектний вигляд на святковому столі

Ми розповідали, як готувати класичний холодець. Тепер ділимось рецептом розкішних порційних закусок, зроблених по тому ж принципу.

Рецептом порційного заливного з курячого філе поділились на порталі "Школа Життя". Воно чудово тримає форму, готується швидко та просто.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 400 г
  • Перепелині яйця – 10 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Петрушка – 3 гілочки
  • Агар-Агар – 10 г
  • Вода – 400 мл
  • Сіль та перець – до смаку
  • Лавровий лист – 1-2 шт

Спосіб приготування:

  1. Курячі грудки нарізаємо на дрібніші частини і складаємо в невелику каструлю. Додаємо туди моркву, цибулю, сіль, чорний перець горошком і лавровий лист.
  2. Заливаємо усе водою та ставимо на вогонь. Коли вода закипить, знімаємо пінку. Накриваємо усе кришкою та залишаємо на слабкому вогні варитися на 20 хвилин.
  3. Куряче філе нарізаємо дрібними шматочками. Варену моркву дістаємо з бульйону, нарізаємо його на половинки кружечків. Цибулю можна викинути.
  4. Підготуємо листочки петрушки та нарізаємо перепелині яйця на половинки. У процідженому бульйоні розчиняємо Агар-Агар, нагріваємо до кипіння, потім даємо охолонути.
  5. Підготовлені інгредієнти розкладаємо у форми для кексів та заливаємо бульйоном. Ставимо заливне в холодильник на 2 години.

Застигає таке заливне міцно і його дуже легко витягти з форм — достатньо просто перевернути на тарілку. Також ми ділились рецептом красивого салату "Білий принц".